معاون آب و خاک وزارت جهادکشاورزی گفت: در سال ۱۴۰۲ در سطح ۱۱۵ هزار هکتار مطالعات خاکشناسی و مطالعات اراضی انجام داده‌ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی- صفدر نیازی شهرکی معاون امور آب و خاک وزارت جهاد در همایش روز جهانی خاک گفت: مطالعات خاک شناسی و تناسب اراضی در ۱۰۳ هزار هکتار اراضی در سال ۱۴۰۱ نیز انجام شده و  امسال برنامه هفتم ۱۰۰ هزار هکتار را برای ما تکلیف کرده است.
 
به گفته او، قانون تکلیف کرده تمام مطالعات خاک شناسی کشور را جمع‌آوری کنیم تا در یک سامانه مکان‌محور قابل اجرا باشد. 
 
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در ۱۸ میلیون هکتار از اراضی مطالعات خاک شناسی را جمع‌آوری کرده‌ایم، افزود: در سامانه قابل ارایه است و چنانچه دستگاه اجرایی داده‌ای دارند پیگیری می‌کنیم تا آمار سامانه را تکمیل کنیم.
 
نیازی شهرکی با بیان این که قانون حفاظت از خاک در سال ۱۳۹۸ و آیین‌نامه اجرایی آن در قالب ۳۱ ماده در سال ۱۴۰۲ تصویب شده است، افزود: در ماده (۶) این قانون مکلف شده‌ایم پهنه بندی خاک‌های کشور را در مقیاس ۲۵ هزارم انجام دهیم و در ماده (۸) این قانون تکلیف پایش کمی و کیفی خاک کشور در مقاطع زمانی مناسب برعهده ما گذاشته شده است.
 
او ادامه داد: پایش کمی و کیفی خاک شامل پایش ویژگی‌های شیمیایی، ویژگی‌های فیزیکی، ویژگی‌های فرسایش خاک، شوری و قلیایی است که هر پنج سال یکبار این مشخصات خاک باید بررسی شود. این پروژه امسال در اقلیم مرکزی و ساحل شمالی در حال اجراست.
 
معاون امور آب و خاک وزارت جهاد با تاکید بر حفظ و پایداری حاصلخیزی انواع خاک و بهینه‌سازی تولید و مصرف انواع کود بیان کرد: بهبود دهنده‌های رشد گیاه را از تکالیف قانون حفاظت از خاک اعلام کرد، براین اساس ما باید خاک را حاصلخیز و بهره‌ور کنیم که در این راستا کارهای خوبی با مشارکت ترویج از طریق آموزش در حال انجام است.
 
به گفته او، در آیین‌نامه اجرایی قانون حفاظت از خاک، ۱۶ دستورالعمل و شیوه‌نامه تعیین و تکلیف شده که ۹ مورد آن، مرحله نهایی را طی می‌کند.
 
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی به مطالعات آبخیزداری در سطح دو میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی اشاره کرد و گفت: بخشی از این مطالعات در حوزه خاکشناسی است.
 
او با اشاره به فعالیت ۲۲۳ آزمایشگاه بخش کشاورزی گفت: آموزش، توانمندسازی و ثبت اطلاعات این آزمایشگاه‌ها در سامانه سماک را پیگیری می‌کنیم و به دنبال تجهیز آنان هستیم.
 
نیازی ادامه داد: در مسابقه بین‌المللی روز جهانی خاک، ایران به دلیل فعالیت‌های ترویجی، آموزشی و فرهنگ‌سازی در حوزه اهمیت و حفاظت خاک در سال ۲۰۲۴ رتبه نخست جهان را بدست آورد و  جایزه بین‌المللی آن به معاونت آب و خاک وزارت جهادکشاورزی اعطا شد.
 
معاون وزیر جهاد به اهمیت مشارکت آموزش و پرورش درباره حفاظت خاک تاکید کرد و  گفت: با آموزش و پرورش یک کار بنیادی را درباره ترویج فرهنگ حفاظت از خاک در کشور شروع کرده‌ایم.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار