به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ کلثوم مومنی _ آرش زره تن لهونی روز پنجشنبه در جلسه شورای اشتغال و سرمایهگذاری استان کردستان با بیان اینکه نرخ بیکاری تا چهار سال آینده کمتر از متوسط کشوری شود، گفت: همه دستگاههای اجرایی با همافزایی در زمینه استفاده از ظرفیتها، نرخ بیکاری را به حداقل برسانند.
استاندار کردستان با بیان اینکه دستگاههای اجرایی در حد توان سهمیه اشتغال و استخدام را بالا ببرند، اضافه کرد: برای حل مشکل بیکاری استان باید با جدیت ورود پیدا کرد.
وی بر لزوم جدیت و داشتن برنامه برای ایجاد اشتغال در استان تاکید کرد و افزود: با توجه به شرایط استان باید جلسات فوق العاده هم برگزارشود.
استاندار کردستان تاکید کرد: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یک سازمان با بدنه اقتصادی نیست و جای تعجب دارد که مسئول دبیرخانه اشتغال شده است و این مهم باید به سازمان مدیریت و برنامه ریزی منتقل شود.
لهونی ادامه داد: همه دستگاههای احرایی برنامه قابل رصد و سنجش در حوزه اشتغال داشته باشند و جلسات آن هم بصورت مرتب برگزار شود.
وی یادآور شد: حوزه اشتغال برای مدیریت استان مهم است و باید با برنامه حرکت کرد؛ چرا که با روند فعلی هیچ اتفاق مثبتی در این زمینه نخواهد افتاد.
استاندار کردستان تاکید کرد: بانکهایی که در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغال خانگی تاکنون همکاری نداشتهاند، حتما تعامل لازم را داشته باشند.
وی گفت: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در کمیته تخصصی، اشتغال را رصد کند و زیر نظر این کارگروه به دبیری سازمان مدیریت و برنامهریزی عمل کند.
لهونی یادآور شد: در بخش پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸، حدود ۹۳ درصد تاکنون عملکرد داشتیم که باید بررسی کرد و دید چه میزان آن منجر به ایجاد شغل پایدار شده است.
استاندار کردستان اظهار کرد: با توجه به ظرفیت بازار عراق و مرز باید عدم ورود سرمایهگذار به استان، آسیب شناسی و برنامهریزی شود و اگر کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری به درستی به وظیفه خود عمل کنند، دستیابی به توسعه اقتصادی دور از انتظار نیست.
نرخ بیکاری در مریوان و سروآباد بالاتر از نقاط استان است
نماینده مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی هم اضافه کرد: سال گذشته نرخ بیکاری در استان ۱۰.۷ درصد بود و رتبه ششم کشوری را در کشور داشتیم ولی امسال با ۷.۶ درصد، رتبه ۱۶ را داریم.
امید کریمیان افزود: در مریوان و سروآباد با وجود ظرفیتهای فراوان، نرخ بیکاری بالاتر از دیگر نقاط استان است.
وی ادامه داد: توزیع اعتبارات به صورت شهرستانی انجام می شود که مطلوب نیست و باید این کار به تفکیک بخش ها(صنعت، معدن، خدمات و ...) و براساس اولویت انجام شود.
کریمیان درباره طرح جامع منطقه آزاد بانه و مریوان هم گفت : یک سال و نیم بعد از ابلاغ منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان و تعیین مدیران، این منطقه باید طرح جامع آن تصویب و اجرا میشد ولی اکنون بعد از سه سال و نیم، خبری از طرح جامع نیست.
وی افزود: محیط زیست و سازمان تحقیقات کشاورزی موانعی سر راه تغییرات کاربری ایجاد کرده اند که به نفع سرمایهگذاری نیست و باید بازنگری لازم انجام شود.
یادآور شد: مشکلات ناهماهنگی بین دستگاههای اجرایی و نبود انسجام لازم باعث شده تا مشکلات استان متفاوت از دیگر استانها باشد.
وی ادامه داد: سختی فرآیندهای بانکی، فقدان سامانههای نظارتی و پراکندگی پرداخت تسهیلات از موانعی است که اشتغال کردستان پیش روی خود دارد.