منصور دیان اردستانی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم در گفتگو با خبرنگاران گفت: در سالهای اخیر، استان از نظر میزان تولید و استحصال ژل رویال نسبت به تعداد کل کندوها، جایگاه برتر کشوری را به خود اختصاص دادهاست.
وی با اشاره به این که استحصال ژل رویال در قم ۳۶۰ درصد افزایش یافت، بیان کرد: امسال به میزان ٤١٤ کیلوگرم ژل رویال توسط زنبورداران استان استحصال شد که این رقم نسبت به سال ٩٧ بیش از ٣٦٠ درصد افزایش را نشان میدهد.
وی در ادامه با اشاره به بالا رفتن سطح درآمد و اشتغالزایی در فعالیتهای مرتبط با زنبورداری با استحصال ژل رویال، گفت: هر کیلوگرم ژل رویال ٢ نفر اشتغالزایی به دنبال دارد که همین مساله اهمیت استحصال این ماده را دوچندان مینماید.
وی در خصوص ماهیت ژل رویال افزود: ژل رویال که به نامهای ژل سلطنتی یا ژل ملکه زنبور عسل در میان مردم شناخته شدهاست، یک ماده شیری رنگ است که صرفا غذای اختصاصی ملکه زنبورها میباشد. ژل رویال یک ماده بسیار پر انرژی و مقوی و از نظر طب سنتی از مواد بسیار گرم بوده و دارای خواص درمانی و فواید زیادی است.
اردستانی گفت: از این ماده برای برطرف کردن بسیاری از بیماریها در طب ایرانی سنتی استفاده میشود. ژل رویال یک ماده معجزه آسا است که علاوه بر بالابردن قدرت ملکه زنبورها در انسان نیز قدرت و توانایی جسمی را بسیار افزایش میدهد.
وی ادامه داد: این ماده در تقویت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد مغزی و پیشگیری از زوال مغزی یا آلزایمر، افزایش انرژی و تاثیر آن بر رفع خستگی، تنظیم فشار خون، بهبود بیماری مرض قند (دیابت)، پیشگیری از پوکی استخوان، تسریع در بهبود و درمان زخم و درمان ناباروری مردان تاثیر شگرفی دارد.
وی بیان کرد: نظر به اهمیت این ماده از نظر تغذیهای و اقتصادی، مدتی قبل سازمان جهاد کشاورزی قم با همکاری بخش خصوصی و تشکل استانی مرتبط با موضوع، نخستین همایش ملی ژل رویال ایرانی را با دعوت از اساتید برجسته کشوری و با حضور بیش از ٥٠٠ نفر از تولیدکنندگان پیشرو از اقصی نقاط کشور برگزار کرد؛ در این همایش روشهای نوین استحصال ژل رویال و بازارهای جهانی این محصول مورد بررسی قرار گرفت.