دستگاه‌های دولتی و شرکت‌ها باید نیاز‌های خود به هوش مصنوعی را احصا کرده و از دانشگاه‌ها برای به کارگیری آن در عملکرد خود کمک بگیرند.

حسینی عضو هیئت علمی و مدیرگروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه بیرجند در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: هوش مصنوعی امکان نوینی است که در آن استفاده از ظرفیت انسانی کم است و در زمان کمتر بازده بهتری به افراد و دستگاه‌ها می‌دهد.

او افزود: البته این امکان یک سری تهدید‌هایی را هم مثل باقی تکنولوژی‌ها دارد، زیرا انسان را از طبیعتِ دنیا و طبیعتِ خودش دور می‌کند و تهدید‌هایی است که نمی‌دانیم در آینده چه اتفاقی می‌افتد اگر همه چیز با استفاده از هوش مصنوعی پیش برود و برخی از افراد نگرانی از دست رفتن فرصت‌های شغلی را دارند؛ اما نکته‌ای که باید در نظر بگیریم این است که با استفاده از هوش مصنوعی فرصت‌های شغلی جدیدی نیز ایجاد می‌شود و این امکان نیرو‌های متخصصی برای توسعه خود نیاز دارد. 

حسینی بیان کرد: برای اینکه در استان به این مرحله استفاده از قابلیت‌های هوش مصنوعی برسیم نیازمند پیش نیاز‌هایی هستیم و باید میز‌هایی متشکل از متخصصین صاحبین کسب و کار‌ها مراکز دولتی و خصوصی ایجاد شود تا ببینیم که در چه زمینه‌ای نیاز به این تکنولوژی است، زیرا هوش مصنوعی در همه جا وارد شده و باید از داده‌ها برای نظارت و مدیریت بر جامعه استفاده درست کرد.

عضو هیئت علمی و مدیرگروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه بیرجند ادامه داد: اگر نگاهی به تجربه جهانی داشته باشیم می‌بینیم که بخش‌های فعال در حوزه فناوری و غیردولتی از دانشگاه‌ها کمک خواستند تا با استفاده از تکنولوژی‌های جدید هوش مصنوعی حیطه کار خود را توسعه بدهند؛ شرکت‌های بزرگ منابع و امکانات لازم برای استفاده از این امکان را دارند، اما در ایران ایراد بزرگی که وجود دارد این است که اقتصاد دست دولت است و بخش خصوصی آنچنان قدرتمندی نداریم که این حجم امکانات و منابع در دست داشته باشد.

او عنوان کرد: البته اخیرا سندی به نام سند جامع هوش مصنوعی در کشور تدوین و تصویب و برای اجرا ابلاغ شده است، شورای راهبری دارد و ما هم در استان در مرحله توسعه هستیم و باید تلاش کنیم تا این امکان سریعتر اتفاق بیفتد و بهترین محل برای شروع آن و کمک گرفتن دانشگاه‌هاست. 

حسینی تصریح کرد: به لحاظ نیروی انسانی متخصص در حوزه هوش مصنوعی با کمبود مواجه ایم البته که نیرو‌های در حال آموزش هستند و می‌توان فرصت‌های شغلی فراوانی به این واسطه ایجاد کرد؛ هم اکنون باید برای تربیت نیروی متخصص سرمایه‌گذاری کرد و در برنامه بودجه باید ردیف اعتباری برای آن تعیین شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.