وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بخشی از توجه از رهبر انقلاب به ۷۰ اثری است که بر آن تقریظ نوشته‌اند و نشان‌دهنده آن سیر و سلوک معنوی است.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ در برنامه انتشار تقریظ‌های رهبر انقلاب بر سه کتاب شهدای جبه مقاومت گفت: با تحلیل محتوای تقریظ‌های رهبر انقلاب بر حدود ۷۰ اثر می‌توان تشخیص داد که ایشان از تقریظ چه اهدافی دارند و چگونه باید به این مسیر جریان‌سازی ایشان نگاه کرد و نگریست،  اما تقریظ‌های رهبری بر کتاب‌های ادبی مقاومت که نزدیک به ۷۰ اثر می‌رسد بیش از معرفی یک اثر و نویسنده اهمیت پیدا می‌کند این مسیر باید رهرو باشد چرا که رهبری ۳ دهه تقریظ نوشتند و منظور صرفا محدود به یک اثر نمی‌باشد

وی ادامه داد: ما در ادبیات جهاد و مقاومت بعدی از سیر سلوک را می‌بینم که متفاوت و متمایز است از پاره‌ای روش‌های سیر و سلوکی در جهان است، بخشی از توجه رهبری به این خاطرات و تقریظ‌ها این است که مروج سیر وسلوک جامعه است جریان عرفان معنویتی که در دفاع مقدس و در فضای مقاومت بروز و ظهور پیدا کرد در آن دیده می‌شود.

وزیر فرهنگ اضافه کرد:بخشی از توجه از رهبر انقلاب به این خاطرات و نوشته‌های ارزشمندی که حدود ۷۰ اثر بر آن تقریظ نوشته‌اند نشان‌دهنده آن است که ایشان می‌خواهند مروج سیر و سلوک معنوی باشند تقریظ‌های رهبری بر نوشت‌های مختلف قابل توجه است که برخی از آنها معنا بخش است، جامعه دینی و انقلابی ایران نیازمند یک سیرو سلوک ویژه است چرا که سیر سلوک موتور تعالی جامعه است، در حال حاضر موتور انقلاب اسلامی کشور فعال است که در تقریظ‌های رهبری به آن اشاره دارد.

صالحی بیان کرد: در تقریظ رهبری بر سرباز نهم اشاره دارد که بر اراده قوی فهم درست است بخش‌های از شخصیت این جوان فداکار نسل‌های دو م و سوم انقلاب است یعنی انقلاب نسل‌های در حال رویش است.

صالحی با اشاره به تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب پاییز آمد گفت: برخی از تعابیر ایشان کاملاً می‌تواند معنابخش باشد که به این آثار از چه منظری می‌توان نگاه داشت. یکی از وجوهی که رهبر انقلاب در تقریظی که بر این ۷۰ کتاب نوشته‌اند، این است که جامعه انقلابی، دینی و معنوی ایران نیازمند به شناخت از یک سیر و سلوک ویژه است، سیر و سلوکی که هم باید باشد، چون موتور تعالی است و هم نوع خاصی از سیر و سلوک را ترسیم می‌کند.

او با اشاره به تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «مجید بربری» و شخصیت شهید مجید قربانخانی یادآور شد: در این کتاب فردی ترسیم می‌شود که فراز و فرود و زندگی پر پیچ و خمی دارد، اما می‌تواند از آنها به سلامت عبور کند و به قله برسد. اینها الگو‌های درس‌آموز برای نسل جوان و نوجوان هستند امروز توجه و اعتماد به رویش‌های انقلاب   نکته دیگری است که می‌توان از این تقریظ‌ها دریافت کرد

وزیر فرهنگ  با اشاره به تقریظ رهبر انقلاب بر آثاری، چون «سرباز روز نهم» افزود: حضور این جوانان یعنی نسل‌های انقلاب منطقع نشده و هنوز می‌توان به رویش‌های انقلاب جداً امیدوارانه نگاه کرد همچنین راهبرد چهارمی که رهبر انقلاب در این تقریظ‌ها تأکید دارند، این است که می‌خواهند مسیری را برای کشور و آینده آن ترسیم کنند.

او با اشاره به تقریظ رهبر انقلاب بر «تن‌ها گریه کن» افزود: کشور افتخار سرمایه‌های مادی فراوانی داشته و دارد، اما گسترده‌تر و عمیق‌تر از آن، سرمایه‌های معنوی ایران  است که بسیار متکثرند. بخشی از این سرمایه‌های معنوی، شهیدان انقلاب، دفاع مقدس و مقاومت هستند که سرمایه‌های تحرک‌بخش در شرایط اضطراری و حتی عادی است. اینکه این سرمایه‌ها را دست کم نگیریم نکته‌ای است که در تقریظ‌ها بعضاً اشاره شده است. اینکه به شهدا به عنوان یک سرمایه پایان‌ناپذیر نگاه کنیم، راهبرد دیگری است که در این تقریظ‌نویسی‌ها خودش را نشان می‌دهد.

صالحی افزود: نکته دیگر، توجه به بخش‌هایی است که می‌تواند کمتر دیده شده باشند در دفاع مقدس و فضای مقاومت و اتفاقاً توجه مجدد به آن بخش‌ها تحرک‌بخش بخش‌های نهفته است. توجهی که ایشان به بعضی از اقوام، مجاهدان افغانستانی و زنان دارند و ... پیدا کردن نقطه‌های مغفول و متروک در موتور‌های تحرک توسعه و جهاد و پیشرفت اجتماعی است..

صالحی بیان کرد: حس من این است که رهبری  در این ایام پس از رحلت امام (ره) دو مسیر را برای امنیت ایران دنبال کردند، مسیر اول امنیت زیر ساخت و سخت است که از طریق همین چیز‌هایی که امروز دستاورد‌های آن را می‌بینیم مانند موشکی پهپاد‌ها مسیر را پیش بردند و اگر خودمان مقایسه کنیم، شرایط غیر قابل مقایسه‌ای با دوران دفاع مقدس داریم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار