برنامه رادیویی مارپیچ با اجرای کیانا فرهی از رادیو جوان به مسئله و مسیر ترک اعتیاد می‌پردازد.

برنامه مارپیچ با اجرای کیانا فرهی از رادیو جوان به مسئله و مسیر ترک اعتیاد می‌پردازد. فرهی درباره تفاوت برنامه مارپیچ با دیگر برنامه‌های رادیو و تلویزیون در زمینه اعتیاد گفت: برنامه «گل یا پوچ» بیشتر زبان افراد عادی است که چگونه وارد دنیای اعتیاد شدند و مصرف را شروع کردند و بعد تصمیم گرفتند ترک کنند. برنامه «پشت آیینه مات است» از به وضعیت کمپ‌ها، مددکاران و روانشناسانی که با این قشر کار می‌کنند. 

وی ادامه‌ داد: برنامه «مارپیچ» بر این تاکید دارد که وقتی ما بخواهیم اعتیاد را ترک کنیم به این راحتی نیست که در فضای مجازی آن را تبلیغ می‌کنند. برای مثال دارویی تبلیغ می‌شود و می‌گویند فرد ظرف مدت کوتاهی می‌تواند اعتیاد را ترک کند؛ لذا به همین دلیل اسم برنامه مارپیچ نامگذاری شد. اعتیاد به شکلی است که وقتی وارد آن می‌شوید شبیه به مارپیچی است که انتهای آن مسیر مشخص نیست و دست‌اندازهایی وجو‌د دارد که بزرگ‌ترین روانشناسان درباره این مسئله صحبت می‌کنند.

وی افزود: نگاه واقع گرایانه داریم، زیرا اعتیاد با یک دمنوش، داروی ساده و یک داروی جایگزین ترک نمی‌شود؛ بلکه کارهای علمی، تیمی و گروهی نیاز دارد، به همین دلیل داستان بزرگ‌ترین مصرف کنندگان دنیا را قرار دادیم تا زبان قصه‌گویی داشته باشیم تا برنامه جذاب باشد، تلاش می‌کنیم برنامه برای جوان‌ها جذاب باشد و روایت از سوی کسانی باشد که روزی در جامعه الگو بودند، فرقی ندارد چهره‌های ادبی، سینمایی، فرهنگی یا ورزشی. مثل مارادونا؛ علاوه بر اینکه ورزشکار بودند وارد دنیای اعتیاد شدند و این امر باعث شد تا بعدها وارد فضایی شوند که علیه موادمخدر فعالیت کنند. این افراد نشان دادند که اعتیاد همیشه در کمین است و اینطور نیست ک تفریحی مواردی را استفاده کنیم زیرا خارج شدن از دنیای اعتیاد سخت است.

مجری برنامه مارپیچ گفت: الان در فضای مجازی هر کسی که مشخص نیست چرا کاره است می‌گوید با من بیایید و یک روزه اعتیاد را ترک کنید. اعتیادی که سی الی چهل سال طول کشیده است با یک هفته و یک روز ترک نمی‌شود. بلکه روانشناسان و دکترهای خوبی در دنیا هستند تا بگویند ترک اعتیاد مرحله به مرحله و پله به پله است و با دارو و قرص نمی‌شود آن را کنار گذاشت، بلکه با روانپزشکی و داروشناسی و طب درست عملی می شود.

وی بیان کرد: در نتیجه نباید وارد فریب‌‌های فضای مجازی شویم و باید به کمپ‌های ترک اعتیاد علمی مراجعه کرد. همچنین باید دانست ترک اعتیاد یک کار علمی است که نیاز به صبر و حوصله دارد و نباید آن فرد را تحقیر کرد. همچنین ترک اعتیاد خیلی پیچیده تر از تحقیر خانواده و دمنوش و قرص است. 

وی در پاسخ به این سوال که برنامه چقدر بار علمی دارد؟ گفت: ما سعی کرده‌ایم از بهترین و معروف‌ترین افراد در سازمان‌های مختلف بهره بگیریم‌. همچنین به جای صحبت‌های کارشناسانه از صحبت‌های چکیده آن‌ها استفاده می‌کنیم. همچنین از داروسازانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند کمک می‌گیریم‌؛ حتی از هوش مصنوعی که در این زمینه فعالیت می‌کند کمک گرفته‌ایم. 

وی ادامه داد: در این برنامه ما افراد را ناامید نمی‌کنیم، برای مثال روند ترک شکلات، اگر کسی می‌خواهد شکلات را ترک کند شرایطی دارد و این موضوع درمورد مواد صدها برابر سخت‌تر است. ما به این می‌پردازیم که ترک اعتیاد سخت است و اصلا وارد آن نشو و اگر وارد شدی، از طریق راه های علمی ترک کن. همین مارادونا پس از سی سال استفاده از مواد مخدر بالاخره ترک کرد و به مبارزه با مواد مخدر پرداخت. اما وقتی توانستند چنین کاری کنند که از روانشناسان کمک گرفتند.

وی در پایان گفت: مرحله بعدی این است که اگر مصرف کردید پنهان نکنید، زیرا چنین فردی مجرم نیست و در واقع یک هدایت اجتماعی از سوی خانواده است که می‌تواند منجر به ترک اعتیاد فرد شود. 

خبرنگار: زهرا بالاور

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار