مرکز حقوق بشر المیزان در بیانیهای، اسرائیل را به دلیل تخریب عمدی آب و سرویسهای بهداشتی در نوار غزه محکوم کرد.
این گروه فلسطینی گفت که بحران بهداشت به ویژه برای فلسطینیان آواره در مناطق به اصطلاح بشردوستانه در دیرالبلح، الزویده و المواصی وخیم است. این مناطق «نه امن و نه انسانی» هستند.
در این بیانیه آمده است که حملات و سیاستهای اسرائیل مناطق تعیینشده را به «مناطق غیربهداشتی، جایی که فاضلابها به خیابانها، جادهها و چادرها سرازیر میشود» تبدیل کرده است.
از سپتامبر سال جاری، نظامیان اسرائیلی تقریباً تمام ۸۷ تأسیسات تصفیه فاضلاب غزه و همچنین تا ۱۰۰ کیلومتر خطوط لوله فاضلاب را تخریب یا به آنها آسیب رسانده اند. این بحران به دلیل کمبود شدید سوخت مورد نیاز برای راه اندازی پمپها و تصفیه خانهها عمیقتر شده است.
المیزان گفت: «این واقعیت وحشتناک منجر به گسترش سریع بیماریها از جمله عفونتهای پوستی، بیماریهای تنفسی و موارد مستند فلج اطفال و مننژیت شده است. کسانی که از بمبارانهای بی امان اسرائیل جان سالم به در میبرند، باید بیماری، گرسنگی، یا بیماری درمان نشده را تحمل کنند و امیدی به تسکین اندک باشد.»
رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در پی ناکامی در عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطینی به رهبری حماس، جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است؛ طی این مدت بخش اعظم منازل و زیرساختهای نوار غزه در این جنگ به شدت تخریب شدهاند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بیسابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید میکند.
حملات اسرائیل تنها به نوار غزه محدود نشده است و رژیم اشغالگر قدس، جنگ طلبی خود را در کرانه باختری، لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه با حمایتهای همه جانبه آمریکا و متحدانش گسترش داده است.
با وجود همه این جنایتها، رژیم اشغالگر اعتراف کرده است که با ورود به ماه چهاردهم جنگ، هنوز نتوانسته به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسرای خود از نوار غزه برسد.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که از آغاز حملات اسرائیل به نوار غزه در هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، ۴۳ هزار و ۹۲۲ فلسطینی شهید و ۱۰۳ هزار و ۸۹۸ فلسطینی دیگر زخمی شدند.
مترجم: پورکند