غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی امروز شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ به منظور افتتاح کارخانه دقایقی پیش وارد فرودگاه رفسنجان شد.
افتتاح کارخانه فرآوری خشکبار بر پایه فناوری پلاسما در رفسنجان
در مراسمی با حضور محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی صبح امروز، کارخانه فرآوری خشکبار بر پایه فناوری پلاسما در رفسنجان افتتاح شد.
این کارخانه به منظور حذف سموم آفلاتوکسین از محصولات کشاورزی به ویژه پسته در رفسنجان راهاندازی شده است.
غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی نیز در مراسم افتتاحیه این کارخانه حضور دارند.
در این آئین اسلامی معاون رئیس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران، غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی، طالبی استاندار کرمان، باقری مدیرکل جهاد کشاورزی استان کرمان، رضایی فرماندار رفسنجان، رحمانی معاون توسعه و برنامه ریزی فرمانداری، دهقانی معاون سیاسی و امنیتی فرمانداری و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی حضور داشتند.
مهدیه بختیاری رمضانی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه فناوری پلاسمای رفسنجان در خصوص راه اندازی این کارخانه گفت: این کارخانه با ظرفیت ۶ هزار تن در سال و با هدف اصلی آلودگی زدایی از انواع خشکبار برای تضمین ایمنی مواد غذایی و ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی به بهره برداری رسید.
وی افزود: در فاز نخست راه اندازی این کارخانه برای ۴۵ نفر اشتغالزایی شده و در فازهای بعدی این آمار به بالای ۷۰ نفر خواهد رسید.
بختیاری رمضانی بیان کرد: پژوهشها برای حذف آلودگی و آفتها از مواد غذایی و خشکبار از ۷ سال پیش آغاز کردیم و در فروردین ماه ۱۴۰۱ دستگاه حذف آلودگی در جشن ملی هستهای ایران به همت رئیس جمهور وقت آیت الله شهید رئیسی رونمایی شد.
وی ادامه داد: پس از آن برای حذف آلودگی (آفتها و آفلاتوکسین) از پسته که قطب تولید جهان در ایران و رفسنجان است، تصمیم گرفتیم کارخانه آلودگی زدایی از خشکبار بر پایه فناوری پلاسما را در این شهرستان ایجاد کنیم.
بختیاری رمضانی بیان کرد: در این مکان که ظرفیت پردازش سالانه ۶ هزار تن برای محصولات پسته، بادام، بادام زمینی، ذرت، غلات، دانههای روغنی، حبویات، گیاهان دارویی و ... را دارد به کارگیری پلاسما در حذف آلودگی اثرات منفی را بر محصولات کشاورزی نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: یکی از چالشهای موجود آلودگی قارچی اثرگذار بر کیفیت خشکبار است، که نیاز است تدابیر لازم اندیشیده شود و یکی از راهها مبتنی بر دانش پلاسما است.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه فناوری پلاسمای رفسنجان ادامه داد: پلاسما مجموعهای از ذرات است که در فرایند آلودگی زدایی، با استفاده از گونههای اکسیداتیو در پلاسما، از روند ایجاد و رشد قارچ و آلودگی جلوگیری میکند.
وی افزود: فناوری پلاسما در حوزه کشاورزی و پزشکی این امکان را به ما میدهد، قدم بزرگی در مسیر رشد کشور برداریم که با انجام مطالعات دقیق در واقع رویکرد جدید را برای حذف آلودگی در محصولات کشاورزی از جمله پسته به دست آوردیم.
کارخانه آلودگی زدایی از خشکبار بر پایه فناوری پلاسما در رفسنجان در مساحت ۱۹ هزار متر مربع احداث شده است.