به نظر می‌رسد یافته‌های جدید در مورد تعدد وعده‌های غذایی، باور‌هایی که در این باره وجود داشته اند را زیر سوال می‌برد.

در جامعه امروزی که به دلیل کاهش تحرک و افزایش مصرف فست فود‌ها و تغذیه نامناسب، بیشتر شاهد بروز چاقی و چربی خون در اقشار مختلف هستیم، بسیاری از افراد به دنبال رژیم غذایی مناسب برای بهبود سلامت و وزن بدن خود هستند. اما به نظر می‌رسد اشتباهات رایجی درباره کاهش وزن وجود دارد که مورد باور عموم واقع شده و یک متخصص تغذیه در این باره توضیحاتی داده است.

به گفته کربی سورنسون، متخصص تغذیه ایالات متحده نوشیدن سرکه سیب، پرهیز از نان و کربوهیدرات، پرهیز از تنقلات، خوردن وعده‌های غذایی کوچکتر و محدود کردن چربی در رژیم غذایی به کاهش وزن کمک نمی‌کند.

دکتر تصریح کرد که سرکه سیب باعث کاهش وزن، حذف سموم از بدن، یا نرمال کردن سطح pH اسید معده نمی‌شود. با این حال، برخی از مطالعات نشان داده اند که این محصول به تنظیم سطح گلوکز خون پس از خوردن یک وعده غذایی غنی از کربوهیدرات کمک می‌کند.

سورنسون گفته است: خود کربوهیدرات‌ها درشت مغذی‌های ضروری هستند که بدن برای انرژی به آن ها نیاز دارد. در رژیم غذایی اکثر افراد سالم، کربوهیدرات‌ها باید ۴۵ تا ۶۵ درصد از کل کالری روزانه را تشکیل دهند. رها کردن آن ها نه تنها روند کاهش وزن را تسریع نمی‌کند، بلکه منجر به ضعف و کاهش قدرت بدنی می‌شود.

یک رژیم غذایی متعادل شامل مصرف انواع غذا‌های کربوهیدراتی است؛ اما نوع پیچیده آن که از زنجیره‌های بلند مولکول‌های قند تشکیل شده است، باعث می‌شود مدت بیشتری احساس سیری کنید. سبزیجات، حبوبات (لوبیا، عدس، نخود) و غلات (برنج قهوه ای، جو دوسر) سرشار از کربوهیدرات‌های پیچیده هستند. 

این متخصص تغذیه تاکید کرد: غذا‌های دارای کربوهیدرات ساده مانند نان به خودی خود باعث افزایش وزن نمی‌شوند. 

یکی دیگر از اشتباهات رایج هنگام کاهش وزن، اجتناب از هر نوع چربی است. چربی‌ها نقش مهمی در حفظ سلامت سلولی، عملکرد سیستم ایمنی، انتقال عصبی، عملکرد مغز و مبارزه با التهاب دارند. منابع چربی‌های غیراشباع سالم شامل ماهی‌های چرب، مغز‌ها و دانه ها، روغن‌های گیاهی و برخی از گوشت‌ها و تخم مرغ می‌شود. چربی‌های اشباع شده که باید در حد اعتدال مصرف شوند، در گوشت‌های فرآوری شده، محصولات لبنی، غذا‌های سرخ شده و شیرینی‌ها یافت می‌شوند.

سورنسون اضافه کرد که دفعات غذا خوردن تاثیر قابل توجهی بر میزان متابولیسم یا میزان کالری سوزانده شده ندارد. به همین دلیل، حذف میان وعده‌ها یا خوردن وعده‌های غذایی کوچکتر از منظر کاهش وزن هیچ فایده‌ای ندارد.

منبع: gazeta.ru

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.