پژمان جوزی رئیس انجمن صنعت ساختمان در همایش چشم انداز صنعت ساختمان ایران با بیان اینکه خوشبختانه نظام حکمرانی ایران به این درجه از آگاهی و شناخت رسیده است که رشد و توسعه متوازن و پرسرعت تنها با فرصت دادن و هموار کردن راه برای بخش خصوصی امکان پذیر می شود گفت: برای ورود بخش خصوصی مشکلات زیادی وجود دارد به طوری که جدا کردن نهادها و دستگاه ها از اقتصاد کشور کاری دشوار است اما اگر از جراحی اقتصاد سخن میگوییم اصل جراحی در این بخش است.
وی ادامه داد: برای اجرایی شدن این اقدام کافی است تا عرصه برای رقابت عادلانه باز شود نهادهای غیر کارآمد خود به خود با وجود بخش خصوصی متخصص و با اهلیت به نفع منافع مردم ایران کنار خواهند رفت. اما شرط آن ایجاد شرایط عادلانه برای رقابت است.
جوزی توضیح داد: در اقتصاد، رقابت سالم اصل مهم ماندگاری است بنابراین اقتصاد دستوری محکوم به شکست است.
جوزی با بیان اینکه اخیرا خبری مبنی بر حضور پیمانکاران و سازندگان خارجی در ایران مطرح شده است گفت: بخش خصوصی از این امر استقبال میکند به شرط آنکه شرایط برای رقابت برابر باشد. به طور قطع برای پیمانکار خارجی این موارد ایجاد نمیشود که ماهها و سالها به دنبال دریافت مجوز باشند و از سوی دیگر برای دریافت پایان کار آن را معطل یک امضا طلائی نخواهید کرد!
او بیان کرد: برای بسیاری از پیمانکاران داخلی همواره قوانین دست و پاگیر وجود دارد اما برای پیمانکاران خارجی به طور قطع این موارد برای آنها سهل میشود اما در این شرایط ما همچنان آماده رقابت هستیم.
رئیس انجمن صنعت ساختمان اظهار کرد: ایران به شدت فرصتهای بسیار زیادی برای توسعه دارد اما این به آن شرط است که دولت صنعتی سازی را در صنعت ساختمان جدی بگیرد.
جوزی توضیح داد: امیدواریم دولت نگذارد قوانین خلع الساعه صنعت ساختمان را زمین بزند، از سوی دیگر ما همواره شاهد آن هستیم که زمان طولانی و غیرقابل دسترس دریافت مجوز این صنعت را نابود کرده است و از سوی دیگر تصمیم گیری ها پشت درب های بسته باعث شده این صنعت با مشکلات زیاد روبرو شود.
رئیس انجمن صنعت ساختمان یاد آور شد: در حال حاضر پیمانکاران و سازندگان و مدیران میانی جرات تصمیم گیریهای سخت ندارند و متاسفانه قانون برنامه هفتم همچنان بر زمین مانده و جزییات آن ابلاغ نمیشود.
جوزی با بیان اینکه مسکن ۲۵ متری در شان مردم بزرگ ایران نیست گفت: تصری ساخت مسکن مهر و نهضتی و اسامی اینچنین، کار دولت نیست.
وی ادامه داد: دولت چاره ای جز اعتماد به بخش خصوصی و واگذاری کارها به بخش خصوصی سالم و پرتوان ندارد دولت باید به نقش رگولاتوری بازگردد و کارهای اساسی را به بخش خصوصی واگذار کند.
وی ادامه داد: دولت باید بخش خصوصی را به عنوان یک دوست در کنار خود ببیند، تا گام به گام این کشور پهناور و زیبا را آباد کنیم.
وی ادامه داد: بخش خصوصی نه (وام) دولتی میخواهیم نه زمین رایگان تنها درخواست داریم که دولت تسهیلگری کند و چوب لای چرخ بخش خصوصی ،نکند ما همگی به راه خود آشنا هستیم.