محمدجواد کریمزاده، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان گفت: مجموعه ما در زمینه تولید یک پلتفرم برای درمان نوین آلزایمر فعالیت میکند. این پلتفرم متشکل از دو بخش بوده که یکی با استفاده از فناوریهای فراصوت و متمرکز و دیگری با استفاده از بارگذاری دارو بر روی نانو حبابها است. به این صورت که نانو حبابها به وسیله تکنولوژی که به ثبت رساندهایم، این دارو بر روی نانو حباب بارگذاری شده و بعد از تزریق به بدن با استفاده از فناوری فرا صوت و متمرکز، به صورت مستقیم به سمت ارگان هدف در مغز حرکت میکنند.
او افزود: این امواج فراصوت و متمرکز باعث می شوند که آن لایه سد خونی - مغزی که مانع از عبور دارو به سمت مغز میشود، به صورت موقت و برگشت پذیر باز شود که در نتیجه دارو با سهولت بیشتری به سمت ارگان هدف حرکت میکند. قابلیت اصلی این فناوری درمانی در این است که اثربخشی دارو افزایش می یابد؛ به دلیل این که دارو به صورت مستقیم روی ارگانی که در مغز به واسطه آلزایمر، درگیر شده است متمرکز میشود و هم این که از توزیع دارو در سراسر بدن جلوگیری میشود.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان اظهار کرد: داروهایی که استفاده میشوند در سراسر بدن توزیع شده و اثر جانبی را برای سلامتی در سایر اندامها به دنبال دارند؛ اما این روش باعث میشود که دارو دقیقا در همان قسمت هدف قرار بگیرد که نتیجه آن افزایش اثربخشی و کاهش تاثیرات جانبی است. این محصول به مرحله کارآزمایی بالینی نرسیده است.
کریم زاده تصریح کرد: این دارو را بر روی موش آزمایش کردیم که با استفاده از همین تکنولوژی، صرفاً در قسمت مغز متمرکز شده و با موفقیت انجام شد. داروهایی که برای آلزایمر وجود دارند، داروهای متنوعی هستند. برخی از داروهایی که استفاده میشوند در این بیماری قابلیت بارگذاری روی نانوحبابها را دارند و ما از آن دارو استفاده میکنیم.