گردهمایی نوحه‌سرایان کشور به همت کانون نغمه‌پردازی خوشدل، در شهر مقدس قم برگزار شد.

 حمید رمی،مسئول کانون نغمه‌پردازی خوشدل امروز در گردهمایی نوحه‌سرایان و نغمه‌پردازان کشور که به میزبانی کانون نغمه‌پردازی خوشدل در سالن همایش‌های بنیاد فرهنگی امامت برگزار شد، اظهار کرد: این گردهمایی هرساله در کانون نغمه‌پردازی خوشدل با هدف همدلی و برخی اصلاحات در اشعار فعلی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه جمع شدن نسل جوان و آینده نوحه نقش موثری در اصلاح روند دارد، مطرح کرد: نقد و بررسی، میزگرد تخصصی، شعرخوانی، میزگرد نوحه و سرود و ذکر توسل ازجمله برنامه‌های این گردهمایی است.

مسئول کانون نغمه‌پردازی خوشدل با بیان اینکه در این همایش قرار نیست تمام مشکلات شعر و موسیقی را رفع کنیم، عنوان کرد: در این نشست به دنبال ایجاد چالش‌هایی هستیم تا شاعران در طول سوال درپی رفع آن باشند.

شاعران رسانه اهل بیت (ع) و ولایت هستند

حجت الاسلام والمسلمین میرزامحمدی در این گردهمایی اظهار کرد: این جلسات تخصصی باید منجر به یک حرکت و جریان شود.

وی با اشاره به اینکه در دهه اخیر در ایام فاطمیه شاهد هنرمندی‌های بسیاری بودیم، مطرح کرد: علی‌رغم تمام اتفاقات، اما همچنان فاطمیه و شهادت حضرت زهرا (س) مغفول مانده است.

این سخنران برجسته کشوری با بیان اینکه فتنه سقیفه نخستین مرحله از شهادت حضرت زهرا (س) بود، عنوان کرد: سقیفه آغاز جریان مظلومیت اهل بیت (ع) است و باید به صورت ویژه به این اتفاق پرداخته شود.

وی با اشاره به اینکه نقش شاعران در این موضوع ویژه است، خاطرنشان کرد: محتوای خام ۹۵ درصد از مداحان کشور توسط شاعران تامین می‌شود و این موضوع نقش شاعران در کالبدشکافی اتفاقات را نشان می‌دهد.

میرزامحمدی با بیان اینکه نقش حضرت زهرا (س) در میان اهل بیت (ع) محوری است، تصریح کرد: شاعران نباید این نقش را به ارادت اهل بیت (ع) به جایگاه مادری حضرت زهرا (س) تقلیل دهند.

وی با اشاره به اینکه اگر بزرگی جریان سقیفه را نفهمیم به جریان قائدین ملحق می‌شویم، یادآور شد: جریان قائدین در سقیفه گفتند نه علی (ع) نه معاویه، در جریان عاشورا گفتند نه حسین (ع) نه یزدید و امروز نیز می‌گویند نه غزه نه لبنان. 

این سخنران برجسته کشوری با بیان اینکه تاریخ اهل بیت (ع) را نخوانده‌ایم، گفت: جریان امروز نیز سیاسی و ایران و هسته‌ای نیست بلکه بحث سر پیامبر (ص) و امیرالمومنین (ع) است.

وی با اشاره به اینکه فهم فاطمیه مبتنی بر فهم سقیفه است، بیان کرد: سقیفه یک کودتا نبود که با مرگ لیدر‌ها تمام شود بلکه سقیفه زمینه را برای بنی امیه فراهم کرد و تا امروز نیز ادامه دارد. جریان بنی امیه نه تنها قریشی نیست بلکه عرب هم نیست و اصالتا به روم و ترکیه فعلی باز می‌گردد.

وی با بیان اینکه اقامه عزای اهل بیت (ع) باید جریان آفرین باشد، اظهار کرد: شاعران رسانه اهل بیت (ع) و رسانه ولایت هستند و این موضوع نقل قول از امام رضا (ع) است.

نوحه حداقل ۲۵۰۰ سال قدمت دارد

حسین محمدی مبارز نیز در این گردهمایی اظهار کرد: موسیقی و شعر دو رکن هستند که هر دو باید با یکدیگر دیده شوند. افرادی هم‌چون استاد محمدعلی مجاهدی زحمات بسیاری برای شعر آئینی کشیده‌اند.

این استاد شعر آیینی با اشاره به اینکه حضرت نوح (ع) برای دعوت به توحید، بسیار نوحه می‌سرودند، مطرح کرد: یکی از راه‌های جذب مخاطب نوحه مناسب است و اگر از زمان حضرت نوح (ع) حساب کنیم نوحه حداقل دو هزار و ۵۰۰ سال قدمت دارد.

وی با بیان اینکه ۶۴۰ وزن و بحر برای نوحه وجود دارد، عنوان کرد: حتی الهامی که به شاعران می‌شود نیز با علم است و زمانی وضع خطرناک می‌شود که شاعر تنها به خود تکیه کند.

مبارز با اشاره به اینکه دانش یک مکتب پویا است، خاطرنشان کرد: اگر شاعر به دنبال علم باشد، پیوسته درحال پیشرفت خواهد بود و متوقف نمی‌شود.

وی با بیان اینکه یکی از بهترین ویژگی‌هایی یک شاعر تواضع است، تصریح کرد: اگر شاعر تسلیم شود، خداوند نیز کمک می‌کند و اشعار ماندگار خواهند شد.

منبع:تسنیم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.