ایوب کرد، سرپرست مرکز بهداشت سراوان با بیان این مطلب که اقدامات کنترلی برای کنترل و پیشگیری از پشه آئدس در حال انجام است، گفت: با توجه به اهمیت بیماری های منتقله از پشه آئدس، تیم های سلامت این شهرستان جهت کنترل و مراقبت از سلامت شهروندان، به طور مستمر به بررسی گل فروشی ها به خاطر وجود گیاه بامبو جهت اطمینان از عدم وجود تخم، لارو و پشه آئدس می پردازند.
وی افزود: همچنین تیم های بهداشتی تمامی آپاراتی و گل فروشی های شهر سراوان را هر ۱۵ روز یکبار از نظر وجود پشه آئدس کنترل می کنند.
مهندس حمید آذریان، کارشناس مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: پشه آئدس در محلهای پرورش گیاه لاکی بامبو در کشورهای آسیای جنوب شرقی در فاصله آب و ساقه این گیاه تخم ریزی کرده و با توجه به مقاومت تخم این پشه در مقابل خشکی، پس از صادرات این گیاه و ورود به سایر کشورها به محض قرار گرفتن گیاه در آب، تخمها تبدیل به لارو و سپس پشه میشوند .
وی افزود: از مهمترین راه های انتقال پشه های آئدس در دنیا می توان به تجارت لاستیکهای دست دوم، حمل و نقل هوایی، زمینی و دریایی کالاها و تجارت گیاه بامبو اشاره کرد.
مهندس آذریان عنوان کرد: اگرچه زیستگاه اصلی پشه آئدس اجیپتی که میتواند بیماریهایی نظیر تب دانگ، چیکن گونیا و زیکا را منتقل کند آفریقا بوده، ولی اکنون این پشه در بیش از ۱۲۹ کشور جهان بومی شده است.
وی گفت: در کشور ما هم در استان های هرمزگان، بوشهر و سیستان و بلوچستان این پشه صید گردیده و موارد محلی بیماری نیز در بندر لنگه و چابهار کشف و گزارش شده است.