دو ماهواره ایرانی «کوثر» و «هدهد» در ادامه توسعه همکاریهای علمی و فناوری ایران و روسیه در مدار زمین قرار گرفتند. این ۲ ماهواره سهشنبه ۱۵ آبان ساعت ۲:۴۸ بامداد به وقت تهران به وسیله ماهوارهبر روسی «سایوز» به مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین پرتاب شدند.
ماهواره هدهد کاربرد مخابراتی داشته و در حوزه اینترنت اشیا کاربرد دارد و ماهواره کوثر نیز یک ماهواره سنجشی است که با هدف تهیه نقشهبرداری دقیق در حوزه کشاورزی در مدار قرار میگیرد.
پرتاب این ۲ ماهواره، گام نخست در شکلگیری منظومه ماهوارهای «دو نما» است؛ این منظومه شامل ۲۰۰ ماهواره از نوع هدهد و کوثر خواهد بود و به ایران این امکان را میدهد تا نظارت و ارتباطات کامل فضایی را برقرار کند.
دو ماهواره هدهد و کوثر، ماهوارههای سنجش از راه دور و اینترنت اشیا هستند که در مدار قرار میگیرند. این ۲ ماهواره از سری منظومه ماهوارهای هستند که ایران در برنامه ۱۰ ساله فضایی خود پیشبینی کرده است.
ماهواره تحقیقاتی «چمران-۱» نیز که از چهل روز پیش در مدار زمین قرار گرفته و در حال گذراندن آزمایشهای مختلف است، جدیدترین تست خود را با موفقیت از سر گذراند. این ماهواره که با هدف تست تمامی الگوریتمهای کنترل موقعیت و جهتگیری برای مانور مداری، سیستمهای سختافزاری، پیشرانش و طراحی و ساخته شده است، توانست با انجام مانورهای دقیق، بدنه ماهوارهبر قائم ۱۰۰ را که در مدار اولیه تزریق (با اندکی تغییرات نسبت به زمان تزریق ماهواره) قرار داشت، دنبال کرده و خود را به نزدیکی آن برساند.
حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران پیش از این در خصوص ماهواره سنجشی کوثر گفته بود: همه ظرفیت تصاویر این ماهواره توسط دولت خریداری شده است تا بخش خصوصی انگیزه کافی را برای ورود به این کار داشته باشد. بناست سه ماهواره سنجشی کوثر، طلوع ۳ و ظفر ۲ در کنار یکدیگر یک منظومه ماهوارهای را تشکیل دهند.
کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو نیز در واکنش به این اتفاق در صفحه مجازی خود نوشت: این ۲ ماهواره توسط جوانان نخبه ایرانی شرکت دانش بنیان «امید فضا» طراحی و ساخته شدهاند و با حمایتهای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، سازمان فضایی ایران و سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه آماده پرتاب شدند. امید است با پرتاب این دو ماهواره، نخستین گام ورود بخش خصوصی جمهوری اسلامی ایران به عرصه فضا محکم و با صلابت برداشته شود.
گفتنی است حدودا ۴ ساعت بعد از پرتاب، ماهواره های هدهد و کوثر به مدار تزریق میشوند. همچنین ۶ ساعت زمان میبرد تا اولین سیگنالها از ماهوارهها دریافت شوند.
چرا ماهوارهبر سایوز روسیه برای پرتاب ماهوارههای ایرانی انتخاب شد؟
الحمدالله ...میلیون بار شکر
در چند دهه در خیلی زمینه ها پیشرفت چشمگیری کرده ایم
نخبگان متشکریم ..