رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند گفت: داشتن بار میکروبی و رفع تعهد ارزی از موانع مهم صادرات زرشک در خراسان جنوبی است.

 بیکی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند در گفت و گو با خبرنگاران که به مناسبت جشنواره زرشک برگزار شد گفت: موانع رشد صادرات محصول مزیت دار زرشک خراسان جنوبی به عوامل متعددی بستگی دارد که یک مورد آن بارمیکروبی بالا در این محصول است چرا که به صورت علمی خشک کردن و تمیز کردن این محصول صورت نمی‌گیرد.

او افزود: بیش از ۸۰ درصد زرشک تولیدی خراسان جنوبی در کارگاه‌های زرشک پاکنی خشک و نگهداری می‌شود که نظارت درستی بر آن وجود ندارد.

بار میکروبی زرشک عامل مانع مهم صادرات

بیکی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند گفت: متأسفانه بعد از چیدن زرشک، این محصول مزیت‌دار در بارگاه یا کارگاه بهداشتی خشک و پاک نمی‌شود که این موضوع باعث افزایش بار میکروبی آن می‌شود.

او با بیان اینکه در گذشته قرار داشتن کارگاه‌های زرشک پاک کنی در زیر مجموعه مشکل مهمی را ایجاد کرده بود، افزود: در حال حاضر اتحادیه مستقلی برای زرشک، زعفران و عناب وجود دارد که با این اتفاق امید است آموزش‌هایی جدی برای تولید، خشک کردن و نگهداری زرشک به اعضا داده شود تا از بار میکروبی محصول بکاهد.

بیکی بیان کرد: تنها حدود هزار تن و کمتر از هزار تن زرشک خراسان جنوبی به کشورهایی چون کشورهای حاشیه خلیج فارس، روسیه، ترکیه، عراق و … صادر می‌شود که در برابر ۲۶ هزار تن تولید زرشک استان میزان قابل توجهی نیست.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با تأکید بر اینکه صادرات زرشک به اروپا در عمل بسیار سخت و غیرممکن شده است، عنوان کرد: علت آن نیز استانداردهای سخت گیرانه ای است که اروپا برای واردات محصولات کشاورزی و خوراکی دارد در حالی که زرشک ما همانطور که بیان شد بار میکروبی بالایی دارد.

رفع تعهد ارزی مانع مهم دیگر

او با اشاره به اینکه مانع دیگر بر سر راه صادرات زرشک خراسان جنوبی موضوع تعهد ارزی است، اظهار کرد: صادر کنندگان زرشک معمولاً وارداتی ندارند که بتوانند به درستی رفع تعهد ارزی داشته باشند و این موضوع موجب سرخوردگی آنان می‌شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند همچنین گریزی به شرکت‌های دانش بنیان زد و افزود: دستگاه‌های دان کردن زرشک، خشک کردن، بسته‌بندی و … توسط شرکت‌های دانش بنیان اختراع و به بازار عرضه شده و با ورود این دستگاه‌ها و ماشین آلات و کاهش بار میکروبی، امید است بتوان زرشک با کیفیت و عاری از بار میکروبی عرضه کرد.

ضرورت ایجاد گمرک تخصصی زرشک

بیکی با بیان اینکه ایجاد گمرک تخصصی زرشک نیز از موضوعات بسیار مهم است، گفت: نگهداری و حفظ، دپو، قرنطیه و … زرشک در گمرک قواعد خاص خود را دارد و بارها مشاهده شده به خاطر نگهداری طولانی مدت زرشک در گمرک، کیفیت محصول پایین آمده و کشور هدف صادراتی محصول را برگشت و یا امحاء کرده است.

او اظهار کرد: باید این موضوع را بسیار جدی بگیریم تا زحمت کشاورز ما با کیفیت به کشورهای هدف صادراتی برسد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند بیان کرد: یک عامل مهم که می‌تواند به گسترش صادرات زرشک منجر شود حمایت از صنایع تبدیلی و تکمیلی زرشک با ایجاد خط اعتباری ویژه این صنایع است که می‌توان با دادن اعتبارات کم بهره با بازپرداخت طولانی مدت این حمایت صورت گیرد. 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.