یک روانشناس گفت: زمانی که نظام ارزش ها و خصوصیت‌های شخصیتی فردی افراد با هم سازگار نیست، در طلاق خیلی دخالت دارد.

محمدرضا ایمانی روانشناس در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان پیرامون هفت شاخصه مهم طلاق گفت:  طلاق هفت شاخصه بزرگ در کشور ما دارد که می‌توان از انتخاب نامناسب را اولین مسئله آن نام برد.

وی افزود: اولین مسئله انتخاب نامناسب است با فردی که می‌خواهیم ازدواج کنیم نظام ارزش ها، باورها، اعتقادات آن فرد چقدر با نظام ارزش‌ها و باور‌های ما سازگار است. زمانی که نظام ارزش ها، خصوصیت‌های شخصیتی، فردی افراد با هم سازگار نیست، در طلاق خیلی دخالت دارد.

ایمانی توضیح داد: دومین مسئله عدم آگاهی زوجین در زندگی متاهلی است چراکه زندگی از یک فرآیند مجردی که تحت پوشش خانواده است یا افراد مستقل زندگی می‌کنند تبدیل به یک زندگی مشترک می‌شود. در زندگی مشترک تعهدات و مسئولیت‌ها نقش اول را ایفا می‌کند و آن فرد چقدر اینها را می‌شناسد و چارچوب رابطه و گفتمان و رفتارش چه در درون خانواده خود چه در برابر دیگران و جامعه چقدر باهم هماهنگ هستند وقتی این اتفاق نمی‌افتد مهارت لازم را ندارند بنابراین نوع رفتار و واکنش آنها را به سمت طلاق می‌برد.

وی عنوان کرد: عدم مسئولیت زوجین آیا افراد قابلیت پذیرش مسئولیت خودشان را دارند و من به عنوان مرد و همسر و خانم به عنوان زن چه تعهداتی دارم تفکیک مسئولیت‌ها چگونه است و حالا زن و مرد با هم کار می‌کنند مسئولیت‌ها به چه شکلی است  و چه بخش از این مسئولیت‌ها در قبال خودمان است و چه بخشی در قبال همسر، شغل، زندگی ما است و اگر بچه داریم چه بخش از آن در قبال فرزندمان است.

وی افزود: سهم هر کدام از ما در این مبادله یا مسئولیت پذیری چقدر است و چگونه باید تقسیم کنیم و این آشفتگی به خاطر این است که درک درستی از این مسئولیت‌ها وجود ندارد.

ایمانی اظهار کرد: شرایط مالی و اقتصادی که یکی از عوامل موثر در طلاق شناخته شده است و ما با بحران‌های اجتماعی و اقتصادی شدیدی مواجه هستیم و در همین بحران‌ها سبک زندگی بعضی‌ها با سبک زندگی ما همخوان نیست  و مدام بررسی می‌کنیم و انتظار ذهنی ما این است که چرا ما در این شرایط نیستیم  و این مقایسه باعث می‌شود زندگی ما دچار مشکلات شود.

پنجمین عامل دخالت مستقیم و غیر مستقیم اعضای خانواده در زندگی زوجین است، اگر آدم‌ها بلوغ عاطفی، سواد رابطه را بلد نباشند وارد رابطه شوند به صورت غیر تخصصی نظرات دیگران را در زندگی خودشان دخیل می‌کنند و در نهایت چارچوب زندگی دچار مشکل می‌شود و انتظارت  و توقعاتی که درست هم نیست وارد زندگی می‌شود و در زندگی دچار سردرگمی می‌شود.

این روانشناس تاکید کرد: مسئله ششم اختلاف طبقاتی، هم کفو نبودن خیلی از ماجرا‌ها را می‌تواند برای افراد رقم بزند و نگاه بالا به پایین اینکه من در چه جایگاهی می‌توانستم قرار بگیرم و حالا قرار گرفتم مسئله بزرگ و سختی است.

ایمانی خاطر نشان کرد:هفتمین عامل که به صورت ویژه باید به آن توجه کرد مشکلات جسمی است، که پیش از ازدواج خیلی باید به آن توجه کرد یعنی افراد علاوه بر مشاور به یک سکس تراپ مراجعه کنند که سلامت جسمی دارند یا خیر  چراکه برخی از اختلالات درمان می‌شود و برخی از آنها درمان نمی‌شود و باید این موضوع بررسی شود تا افراد با آگاهی وارد چرخه زندگی شود.

خبرنگار: الهام قبادی 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۲ ۱۹ آبان ۱۴۰۳
عامل اصلی طلاق در ایران ازدواج است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۲ ۱۸ آبان ۱۴۰۳
دلیل اصلی فقره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۷ ۱۸ آبان ۱۴۰۳
فقر اقتصادی بعلاوه فقر فرهنگی
فقر فرهنگی یعنی شما فکر میکنید اگه تو سریال ترکیه ای طرف با چند نفر هست چرا ما نباشیم ولی نمی دونی تو داری فیلم نگاه میکنی واقعیت فرق می‌کنه تنوع طلبی باعث میشه زن و مرد آرامش نداشته باشند کشور هم در فکر درست کردن جهان هست فکر می‌کنه کشور خودش صرطا مستقیم
آخرین اخبار