حسین فتحیزاده با اشاره به مزیتهای اسناد مالکیت حدنگار نسبت به اسناد دفترچهای گفت: در اسناد تکبرگ و با بهرهگیری از سامانه شمیم (شبکه موقعیتیابی یکپارچه مالکیت) مختصات دقیق جغرافیایی ملک، ذیل سند درج میشود و این امر باعث جلوگیری از بروز اختلاف بر سر حد و مرز املاک میشود.
وی افزود: تثبیت مرز املاک در سامانه موجب میشود حتی در صورت بروز بلایای طبیعی و تخریب ابنیه و از بین رفتن حد و مرزهای املاک، باز هم محدوده دقیق مالکیت افراد قابل تشخیص و اعاده میباشد.
رئیس واحد ثبتی بم تصریح کرد: این قابلیتهای اسناد تکبرگ در کنار مؤلفههای امنیتی قوی، موجب شد، قانون جامع حدنگار ضمن تعیین مهلت ۵ ساله برای تبدیل اسناد دفترچهای به تکبرگ، ارائه خدمات به اسناد دفترچهای پس از گذشت مهلت یاد شده را ممنوع کند.
فتحیزاده ابراز کرد: در سنوات گذشته ۴۱ فقره سند مالکیت کشاورزی در روستای قائمآباد بم به صورت دفترچهای صادر شده بود که توصیفی بودن این اسناد قدیمی و عدم ذکر دقیق طول و متراژ موجب اختلاف دیرینه مالکین این اراضی کشاورزی شده بود.
رئیس اداره ثبت اسناد و املاک بم در خاتمه افزود: پس از تشکیل جلساتی در محل دهیاری روستا با حضور دارندگان اسناد و اعزام تیمهای کارشناسی و نقشهبرداری به محل، صورتجلسه طول و متراژدار شدن برای کلیه اسناد صادر و با تبدیل اسناد دفترچهای به تکبرگ، به اختلاف ۱۰ ساله کشاورزان پایان داده شد.
وی در خاتمه تصریح کرد: با توجه به سپری شدن مهلت قانونی تبدیل اسناد دفترچهای به تکبرگ، هیچگونه خدماتی توسط بانکها، شهرداریها، مراجع قضایی و دستگاههای اجرایی به این اسناد ارائه نمیشود و از دارندگان این نوع اسناد دعوت میشود در اسرع وقت نسبت به این امر اقدام کنند.