فرماندار ویژه رفسنجان گفت: گرمای بالای ۳۷ درجه مرداد امسال، پسته رفسنجان را پوک کرد.

حسین رضایی در جلسه دیدار با رئیس و کارشناسان پژوهشکده پسته کشورگفت: گرمای بی سابقه تابستان امسال و تابش ۵۰۰ ساعت در تیر و مرداد بخصوص مرداد ماه که روزانه ۱۵.۳ میلیمتر تبخیر را به دنبال داشت باعث پوکی محصول یا آفتاب سوختگی حجم عظیم از محصول کشاورزی پسته رفسنجانی‌ها شد.

وی افزود: بهار امسال تفاوتی با بهار سال قبل نداشت و اگرچه در این فصل بارندگی‌ها بیشتر از مدت مشابه سال قبل بود، اما بررسی‌ها نشان داد که امسال در این فصل و اوایل تابستان فقط عارضه لکه پوستی بر محصول ایجاد شده و ضربه اصلی در مرداد ماه با شدت گرمای بالای ۳۷ درحه، بیشترین محصول پوک یا دچار آفتاب سوختگی شد.

وی بیان کرد: در مردادماه امسال متوسط دمای روزانه ۵.۴ درجه بالاتر از مدت مشابه سال قبل بود و تبخیر آب صورت می‌گرفت همین امر موجب شد نیاز آبی گیاه بالاتر برود، ما در این ماه حداقل دمای هوا ۶ درجه گرمتر از قبل را داشتیم و امکان پوکی پسته را افزایش داد.

رضایی با اشاره به اینکه اگرچه قطعی برق و خاموشی موتورپمپ‌ها در طول هفته عامل دیگر خسارت‌ها به محصول کشاورزی پسته است، بیان کرد: با برداشت پسته در فرآوری‌ها می‌بینیم که غیر از حجم پوکی‌های امسال؛ ۵۰ درصد محصول چیده شده به صورت روآبی و دهان بسته  است و این یعنی محصول درجه یک را کمتر کشاورزی برداشت کرده است.

وی گفت: بیشتر خسارت‌ها از گرمای شدید مرداد دامنگیر کشاورزان شده و امیدواریم با برنامه ریزی‌های مسئولان بتوانیم قدمی در راستای بهبود وضعیت این محصول برداریم.

فرماندار رفسنجان بیان کرد: در تابستان امسال خاموشی‌ها در دیگر مناطق پسته خیز (که نسبت به رفسنجان خنک هستند) نیز انجام شد که البته با این خاموشی ها، موتورپمپ‌های ۳۰۰ حلقه چاه کشاورزی رفسنجان تخریب و با هزینه‌های گزاف تعمیر شدند.

وی ادامه داد: واقعیت امر این است که در مردادماه سال گذشته رفسنجان روزانه ۱۲ میلیمتر تبخیر آب را شاهد بودیم و امسال این عدد به روزانه ۱۵.۳ میلیمتر رسیده که فاجعه‌ای برای کشاورزی شهرستان محسوب می‌شود.

رضایی تصریح کرد: بررسی‌ها نشان داد در جا‌هایی که رشته قنات وجود دارد مانند قنات‌های علی آباد راگه، سعادت آباد، محمدآباد راگه و علی آباد انقلاب که از این آب درختان پسته را آبیاری می‌کردند و چاه کشاورزی وجود ندارد که قطعی برق مشکلی برای صاحبان باغ‌ها باشد و بیشتر ضربه را از گرمای مرداد متحمل شدند.

فرماندار رفسنجان گفت: همچنین در مناطقی که باغ‌ها به سیستم قطره‌ای و آبیاری نوین مجهز شدند مانند نوق؛ تنش آبی کم بود و خسارت به محصول پسته کمتر بود.

وی افزود: نباید بگذاریم در حق کشاورزان اجحاف شود لذا از مسئولان کشوری می‌خواهیم تا ضمن جبران خسارت این کشاورزان تدابیر لازم جهت رونق کشاورزی را مطرح کنند، زیرا در رفسنجان زندگی ۴۰ هزار خانوار در قالب بیش از ۲۰۰ هزار نفر وابسته به کشاورزی و تولید پسته است. 

برچسب ها: محصول پسته ، گرما
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.