راز‌های شکست‌ناپذیری حماس متعددند، اما مهم‌ترین آنها این نکته است که آنها همیشه برای هر نیرو و فرمانده خود جانشینانی آماده دارند و قائل به «فرد» نیستند.

یحیی سنوار که چهارشنبه گذشته به دست غاصبان صهیونیستی شهید شد، شاید با طراحی و اجرای عملیات بنیان برافکن «طوفان الاقصی» در اوایل پاییز سال پیش ضربه‌ای بشدت کاری به اسرائیل وارد کرده باشد، اما مدارک موجود نشان می‌دهد که فرمانده نظامی «حماس» و تعدادی از نزدیک‌ترین همرزمان او طرح چنین تهاجم عظیمی را از سال ۲۰۲۱ در ذهن داشتند و آن را به آرامی به پیش می‌بردند. راز‌های شکست ناپذیری «حماس» متعددند، اما مهم‌ترین آنها این نکته است که آنها همیشه برای هر نیرو و فرمانده ولو عالیقدر خود جانشینانی آماده دارند و قائل به «فرد» نیستند. سنوار البته یک فرمانده استثنایی بود و اسماعیل هنیه هم که سه ماه قبل از شهادت سنوار ترور شد، یک چهره برجسته به شمار می‌آمد، اما در درازای زمان، حماس همیشه فردی را یافته است که بسرعت جای رفته‌ها را بگیرد و تبدیل به یک دانشکده عالی رزم آوری و «انستیتوی مقاومت» شود.

قصه غرورانگیز مردان نامیرا

فهرست طولانی رزمندگان بلندمرتبه‌ای که حین عملیات یا در جریان تحولات سیاسی فلسطین به دست دشمن صهیونیستی ترور شدند، نشانگر همان عنصر استقامت و استمرار در حفظ آن است. رژیم غاصب در ماه مارس سال ۲۰۰۴ شیخ احمد یاسین، موسس حماس را از صحنه حذف کرد و در ماه آوریل همان سال نوبت به عبدالعزیز الرنتیسی رسید که جای احمد یاسین را پر کرده بود و آپارتاید‌های اسرائیلی او را نیز از میان برداشتند. سپس در ماه نوامبر سال ۲۰۱۲ احمد الجباری، فرمانده وقت گردان‌های عزالدین قسام که بازوی نظامی حماس به شمار می‌آمد، توسط رژیم منحوس تل آویو ترور شد و در ژانویه ۲۰۲۴ و در هنگامه جنگ جاری در غزه، صالح العروری، معاون اجرایی حماس نیز به درجه رفیع شهادت نائل آمد. مرگ فیزیکی اسماعیل هنیه و یحیی سنوار هم در آگوست و اکتبر ۲۰۲۴ روی داد، اما، چون نهضت «مقاومت» با افسانه سازی‌های این رزمندگان نامیرا حیاتی جاویدان یافته، حماس همین امروز هم زنده‌تر از هر زمانی است و برای حرکت تهاجمی بعدی اش به اشغالگران قدس برنامه ریزی می‌کند.

وقتی قدر و منزلت حماس بالاتر رفت

حماس نمی‌میرد، زیرا بر ایده‌ها متکی است نه به افراد، و ایده فلسطینی‌ها این است که با وجود غصب شدن خانه‌های آبا و اجدادی شان توسط یهودیان کوچ کرده از اروپا در سال ۱۹۴۸ و تشکیل دولت جعلی اسرائیل توسط آنها، هرگز نباید تسلیم این موج ضدانسانی شوند و برعکس باید تا آخرین قطره خون شان برای پس گرفتن خاک خویش مقابل اشغالگران قدس بایستند. «انتفاضه اول» در دهه ۱۹۸۰ فلسفه وجودی «حماس» را کامل و بنیانگذاری آن را رسمی کرد و این بپاخیزی پاسخی قاطع به طرح ریاکارانه غربی‌ها به سرکردگی امریکا برای برقراری صلح بین رژیم پوشالی تل آویو و «سازمان آزادیبخش فلسطین» (PLO) بود که ریاست آن را یاسر عرفات در دست داشت. این طرح منحوس شکست سختی خورد و عرفات و همفکران او به سبب نشستن پشت میز مذاکره از چشم فلسطینی‌ها افتادند و در عوض قدر و ارزش مردان حماس که به هیچ سازشی با ظالمان معتقد نبوده و نیستند، نزد مردم منطقه بیشتر و بیشتر شد.

مانیفست تغییرناپذیر

روند اشغال خاک و املاک فلسطینی‌ها توسط غاصبان صهیونیست و شهرک سازی‌های غیرقانونی توسط آنها طی ۳۵ سال اخیر پیوسته رو به تزاید داشته است و طی این روند هزاران فلسطینی به دست سفاکان تل آویو شهید و افرادی غیرقابل شمارش مجروح شده اند و با وجود این، فلسطین هیچگاه تسلیم نشده، زیرا روح مقاومت با همت «حماس» و البته سایر سازمان‌های جهادگر همچون «جنبش جهاد اسلامی» و «فتح» در وجود مردم فلسطین خانه کرده و عنصر تسلیم ناپذیری در وجودشان نهادینه شده است. معلوم نیست چه کسی جای سنوار را می‌گیرد که در ماه آگوست در عین ریاست بر شاخه نظامی حماس، رئیس دفتر سیاسی حماس هم شد (و جای شهید اسماعیل هنیه را در این سمت گرفت)، اما هر فردی که برای این مهم انتخاب شود، در مانیفست عقیدتی این سازمان و در کار‌های اجرایی حماس کوچک‌ترین تغییری ایجاد نخواهد شد و رهبر تازه هم «سنوار» وار عمل خواهد کرد. تفاوتی که در دو سه ماه اخیر نسبت به ماه‌های قبلی برقراری جنگ غزه به وجود آمده، کشیده شدن پای لبنان به این جنگ و به واقع تهاجم ضدانسانی صهیونیست‌ها به جنوب این کشور و بمباران شبانه روزی آن است که تا به حال بیش از ۵ هزار کشته و فزون‌تر از ۱۰ هزار مجروح برجای نهاده است. با این حال، حماس بر اساس آنچه این سازمان را به نماد بزرگ مقاومت در منطقه تبدیل کرده، به اقدامات سیاسی و تهاجم‌های نظامی خود به دشمن صهیونیستی ادامه خواهد داد تا سرانجام به آنچه هدف اصلی همه فلسطینی‌ها و آزادگان جهان است، نائل آید و آن هدف، محو اسرائیل و حذف این قاتلان بالفطره از صفحه هستی است.

عنصر پایان ناپذیر

سنوار به عنوان یک شهید بزرگ جنگی به دفتر تاریخ پیوسته و نامش با حروفی طلایی حک شده، ولی بنیامین نتانیاهو هر چقدر هم که بکوشد با از میان برداشتن رئیس بعدی حماس این سازمان را خاموش و خود را پیروز جنگ معرفی کند، فقط بر اعتبار حماس خواهد افزود. نخست وزیر کودک کش تل آویو همچنان درصدد پس گرفتن اسرای اسرائیلی از مردان حماس بدون دادن هیچ چیز به طرف مقابل به عنوان عوض است ولی از این طریق فقط جنگی را استمرار خواهد بخشید که در سیزدهمین ماه برپایی اش اگرچه بیش از ۴۵ هزار شهید و فزون‌تر از ۱۰۵ هزار مجروح را روی دست فلسطینی‌ها گذاشته، اما او را به اوج بدنامی رسانده و مرگ سیاسی وی را محتوم و غیرقابل اجتناب کرده است. این دقیقا همان عنصری است که «مقاومت» را پایان ناپذیر و حماس را ناشکستنی کرده است.

منبع: روزنامه ایران

برچسب ها: حماس ، مقاومت فلسطین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۸ ۰۳ آبان ۱۴۰۳
حماس از مردم بوجود امده و مردمی است و
در دل این مردم زندگی میکنند
بخشی جدا ناپذیری از مقاومت فلیسطین علیه فرقه خبیث و شیطانی صهیونیستی است