اکبر مختاری گفت: مجموعه دادگاهها، شامل: مجتمع حقوقی کرمان ۱۷ شعبه فعال و دادگاه خانواده با ۶ شعبه به امور مردم رسیدگی و از امروز دادگاه صلح با ۱۷ شعبه در مرکز استان فعال می شود.
وی افزود: دادگاههای صلح هم تراز دیگر دادگاهها هستند و شانیت همان شان دادگاه حقوقی است.
مختاری گفت: شوراهای حل اختلاف از شروع دهه ۸۰ برای کاهش ورود مردم به محاکم قضایی ایجاد شد و حقوقدانان اشکالات و ایراداتی به این روش داشتند که با اصلاح قانون امور قضایی واگذار به دادگاههای صلح هستند؛ البته شوراهای حل اختلاف همچنان فعال خواهند بود.
وی افزود: اولین اقدام انتخاب همکاران قضایی که چالش بزرگی برای استان بود انجام شد و ۱۶ نفر همکاران قضایی فعال میشوند و ۱۷ شعبه تمام الکترونیک کار خواهند کرد.
رییس دادگاههای عمومی و انقلاب کرمان بیان کرد: در آینده حتی رسیدگیها غیابی خواهد بود و انحصار و وراثت عمدتا در این شعبه رسیدگی خواهدشد.
وی افزود: هر شعبه دادگاه، متشکل از یک قاضی، ۲ نفر نیروهایی که از بین کارمندان دادگستری انتخاب و یک مدیر دفتر است.
مختاری تصریح کرد: دادگاهها در دو مجتمع فولادی و مجتمع نوروز زاده فعال میشوند، دادگاه از محل ۱۰ شعبه خانواده حقوقی و انقلاب حذف و ۴ نیرو از دادستانی چینش شد.
وی افزود: دعاوی تا ۱۰۰ میلیون تومان در صلاحیت این دادگاه ها است و تا امروز تعداد آرای شوراهای ۳۰ شعبه رسیدگی به پروندههایشان از شعب ما بیشتر یود و از امروز قرار است این حجم کار به دادگاه صلح بیاد.
رییس دادگاههای عمومی و انقلاب کرمان تصریح کرد: پیش بینی کردیم در شهرستان کرمان، نیازمند ۳۹ شعبه دادگاه صلح چارتی باشیم که برای ما ۲۳ شعبه تعیین شده است و ما در نهایت توانستیم ۱۷ شعبه راه بیندازیم و تقاضا داریم معاونین قوه قضا توجه ویژهای به استانها داشته باشند تا جلوی نارضایتی احتمالی ناشی از سر ریز این حجم کار به دادگاه صلح گرفته شود.