مدیرکل بهزیستی استان قم گفت: اگر نابینایان ما بسته به شرایط شغلی و احراز پست سازمانی تأیید شوند در فهرست استخدام قرار خواهند گرفت.

سیدصادق میرئی ، با اشاره به اقدامات حمایتی سازمان بهزیستی در حوزه مناسب‌سازی فضای شهری گفت: آن چیزی که در قانون تعریف شده به این صورت است که، معاون عمرانی استاندار به عنوان رئیس ستاد مناسب‌سازی در هر استان است و سازمان بهزیستی به عنوان دبیر این ستاد انجام وظیفه می‌کند. 

میرئی افزود: دستگاه‌های مختلف از اعضای ستاد مناسب‌سازی هستند و وظایفی را مطابق با قانون برعهده دارند. عمده فعالیت‌هایی که در حوزه مناسب‌سازی اجرایی شده بحث مبلمان شهری است که مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد. اتفاقی که در ۲ الی ۳ سال اخیر رخ داده، رشد تخصیص منابع مالی است که از طرف شورای شهر و شهرداری برای بهسازی پیاده‌روها، فضای شهری و تمام عناصر لازم معابر تأمین شده و رشد بسیار خوبی را شاهد بوده‌ایم. 

مدیرکل بهزیستی استان قم بیان کرد: امروز یکی از دغدغه‌های مسئولین شهرداری این است که چنانچه قرار باشد تغییری در معابر صورت بگیرد و یا ساخت‌وسازی انجام شود موضوع مناسب‌سازی در اولویت قرار داشته باشد.

میرئی با تأکید بر افزایش سرعت طرح مناسب‌سازی شهری عنوان کرد: در حوزه اتوبوس‌های و ایستگاه‌های شهری نیازمند مناسب‌سازی هستیم. به مساعدت شورای شهر و شهرداری به جهت تخصیص اعتبارات نیاز داریم. به غیر از این موضوعات به بحث در حوزه‌های مختلفی ازجمله استفاده از عابربانک‌های گویا و نرم‌افزار‌های هوشمند گویا نیازمند مناسب‌سازی هستیم.

مدیرکل بهزیستی استان قم در تشریح تهیه دستگاه‌های ضبط هوشمند برای معلولان عزیز گفت: شرکت‌های تولیدکننده ابزار و ادوات مخصوص نابینایان به گونه‌ای است که فراوانی خاصی ندارد؛ یعنی شرکت‌های محدودی هستند که برخی اقلام و لوازم را تولید می‌کنند. ما نیز بابت تخصیص منابع که از سازمان مرکزی درخواست می‌کنیم و یا ردیف اعتباری که به جهت خرید این اقلام است سعی بر این داریم که الزامات مالی و قانونی را مدنظر قرار دهیم.

میرئی تصریح کرد: ما در جلسه‌ای که با مدیرکل صداوسیما داشتیم که یک همکاری در دست اقدام است و آن این است که بتوانیم اخبار را به صورت زبان اشاره برای معلولان ناشنوا نمایش دهیم.

مدیرکل بهزیستی استان قم افزود: از زمانی که کانون نابینایان شکل گرفته است جای تقدیر و تشکر داریم چراکه فعالیت‌های بسیار خوبی را در سطح استان انجام دادند. یکی از آن دسته عقب‌مانده‌گی‌هایی که در استان داشتیم این بود که سازمان‌های مردم‌نهاد و تشکل‌های معلولان به میدان عمل وارد شوند مطالبه‌گری و نقش اصلی خود را ایفا کنند و هماهنگی‌های لازم را با خیرین و دستگاه‌های زیربط انجام دهند.

میرئی در پاسخ به این سوال که چه نظارت‌هایی برای رعایت ظوابط قانونی به جهت استخدام نابینایان انجام شده است، اذعان کرد: قانون استخدام ۳ درصد معلولین، بندی از قانون حمایت از حقوق معلولان است که در سال ۹۶ به تصویب رسید. به دلیل اقبال خوبی که از دستگاه‌ها نمی‌شد، مورد پیگیری سازمان بهزیستی کشور قرار گرفت و با موافقت اداره استخدامی در سال گذشته آزمون اختصاصی برگزار شد. 

مدیرکل بهزیستی استان قم بیان کرد: ما در اداره کل بهزیستی استان قم ۸ نفر متناسب با چهارچوب مصوب و ارائه مدارک و تحصیلات بزرگواران در شرف استخدام هستند و مراحل ابتدایی استخدام این عزیزان صورت گرفته است.

مدیرکل بهزیستی استان قم بیان کرد: باتوجه به اینکه ما در دستگاه‌هایی که سهمیه استخدامی معلولین دارند نماینده داریم، نمایندگان ما بر اجرای این قانون مصوب پیگیر هستند که حتما استخدام صورت بگیرد. نکته مهم اینجاست که در قانون اشاره شده است که ۳ درصد از سهمیه‌های استخدام مختص معلولان است. گروه نابینایان یک بخش از معلولان هستند. 

میرئی عنوان کرد: چنانچه شرایط شغلی و احراز پست سازمانی در دستگاه مربوطه طوری بود که فرد نابینا نمی‌توانست احراز کند ما تأکید بر اجرای قانون و استفاده از معلولین دیگر مانند ناشنوایان و معلولان جسمی را در اولویت قرار دهیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.