سامانه خودنویس در جهت تقویت بازار اجاره مسکن در خرداد ماه سال گذشته راه اندازی شده است این درحالیست که پیش از این متقاضیان مسکن با مشکلات بسیار زیادی در هنگام قرارداد اجاره روبرو بودند و باعث شده بود بازار اجاره مسکن با نوسان زیادی روبرو شود.
در همین زمینه صالحی کارشناس سیاست گذاری مسکن گفت: سامانه خودنویس یک ابزار مهم برای مدیریت و کاهش انحصار مشاورین املاک و واسطهها در معاملات اجارهبها است.
وی با بیان اینکه بسیاری از متقاضیان که از سامانه خودنویس استفاده کرده اند اعلام می کنند که این سامانه توانسته است بخش زیادی از هزینه های جابه جایی ما را کاهش دهد گفت: این سامانه باعث شده که تمامی قراردادها در بخش خریدو فروش و اجاره مسکن شفاف شود و همین امر بازار مسکن را به ثبات قیمتی نزدیک کرده است.
او توضیح داد: امسال قانون سقف اجاره مسکن در قانون ساماندهی بازار زمین و مسکن از طریق سامانه خودنویس رعایت شده است و همین امر باعث رضایت بسیاری از مستاجران شده است.
وی افزود: با توجه به آنکه مردم میتوانند قراردادهای اجاره خود را به صورت کاملاً رایگان در این سامانه ثبت کنند و این قراردادها از لحاظ قانونی معتبر و قابل پیگیری هستند.
کارشناس سیاست گذاری مسکن یادآور شد: اساس آماری که ارائه شده، سامانه خودنویس تاکنون بیش از ۲هزار و۲۰۰ میلیارد تومان در هزینههای مردم صرفهجویی کرده است. این عدد نشان میدهد که سامانه توانسته کمک مؤثری به کاهش هزینههای معاملاتی مردم کند.
کارشناس سیاست گذاری مسکن با اشاره به اینکه دولت باید برنامه ریزی لازم را برای تقویت و تکمیل سامانه خودنویس به کار گیرد گفت: در قانون تأمین مالی که هماکنون در حال اجراست، یکی از نکات مهم این است که تمامی قراردادها باید در سامانههای دولتی ثبت شود.
او گفت: سامانه خودنویس نقش بسیار موثری در کاهش واسطهگری و معاملات کاذب داشته و بساط تمامی دلالان و سوداگران را در این بازار جمع کرده است.
صالحی اظهار کرد: ثبت تمامی قراردادهای اجاره و خرید وفروش مسکن زمينه ساز کاهش واسطهگری و همچنین کاهش تقلب و تخلف در معاملات باشیم.
وی گفت: ایجاد شفافیت بیشتر در قراردادهای سامانه خودنویس و الزام در ثبت قراردادها باعث کاهش چشم گير معاملات می شود.