ایزدی در جلسه میراث فرهنگی و گردشگری هشترود گفت: ساماندهی مسجد جامع این شهرستان که قدمت آن به دوران قاجار بر میگردد آغاز شده است.
وی ادامه داد: هنوز برای ساماندهی خانه اربابی تاریخی صولت السلطنه روستای سریک چاراویماق که جزو مصوبات سفر ریاست جمهوری بود کاری صورت نگرفته است.
وی اظهار کرد: بالغ بر ۳۴ هزار اثر ملموس در کشور ثبت ملی شده است اما در حوزه میراث ناملموس از سه هزار و ۲۷۷ اثر فراتر نرفتهایم.
ایزدی با بیان اینکه نباید نوع نگاه ما به میراث تاریخی و فرهنگی فقط سخت افزاری و ملموسی باشد اظهار کرد: ثبت جهانی آثار خرده فرهنگها را حفظ و اقوام مختلف میهمان را دلگرمتر میکند.
ایزدی ادامه داد: بازیها، غذاهای سنتی، آواها و موسیقیها طرحهای هنری همه جزو میراث ناملموس هستند و باید برای حفظ آنها تلاش کرد. باید برای ثبت جهانی میراث فرهنگی ناملموس کشورمان همه دست به دست هم بدهیم. ایران فرهنگی برای بشریت صلح، امنیت و آسایش به ارمغان آورده است.
شهسواری نماینده مردم شهرستانهای هشترود و چاراویماق در مجلس شورای اسلامی و نماینده معین مردم شهرستان بستان آباد نیز ثبت جهانی یا پایگاه ملی قلعه باستانی و تاریخی ضحاک را خواستار شد و گفت: در فصل بهار امسال هر هفته بیش از ۱۰ هزار گردشگر داخلی و خارجی از این قلعه بازدید کردند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی احداث موزه هشترود برای نگهداری اشیای کشف شده از این قلعه را ضروری دانست.
نماینده معین مردم شهرستان بستان آباد از تبدیل خانه فرهنگی حیدربابا و تکمیل بنا و محوطه خانه پدری استاد شهریار خبر داد و گفت: خشکناب به عنوان زادگاه استاد شهریار باید به کانون توجه و قطب گردشگری استان تبدیل شود.
قشلاقی فرماندار شهرستان هشترود هم ادامه کاوش در قلعه ضحاک را خواستار شد و گفت: کار کاوش چندین سال پیش بلاتکلیف مانده است.
وی ادامه داد: در زمان احداث اتوبان پیامبر اعظم (ص) راه ارتباطی برای بقعه بایزید بسطامی در نظر گرفته نشده است و گردشگران برای ورود با مشکل روبرو هستند از این رو میراث فرهنگی باید با مالکان زمینهای اطراف بقعه مصالحه کند تا راه دسترسی به این بقعه و اتوبان رفع و حل شود.