طاهری، عضو کمسیون مجلس در برنامه میز اقتصاد گفت: در حال حاضر ۶۰۲۵ معدن در کشور داریم، ما در کشور به دو صورت معدن غال سنگ داریم که نخست مکانیزه و دیگری سنتی است. اگر معادن ما مکانیزه باشد شاهد اینگونه حوادث نیستیم. متاسفانه تشکیل گاز متان باعث انفجار در معدن طبس شد.
او افززود: ما برای ایمنی معادن چندین آیین نامه در مجلس داریم و اگر این آئین نامهها اجرایی شود قطعا حادثه ای در معادن کشور نداریم. وظیفه نظارت معادن به عهده کارفرماست و باید بررسی مستمر به صورت دوره ای از تمامی معادن ها انجام شود.
طاهری اضافه کرد: همچنین باید سنسورهای گاز متان در معادن بررسی شود تا با این سنسورها از وضعیت باخبر شوند. طبق شنیده ها، متاسفانه مشکل تنفسی در کارگاه از سوی کارگران گفته شده بود ولی متاسفانه توجه خاصی از سوی ناظرين معدن اتخاذ نشده بود.
او گفت: طبق ماده ۱۰۰ معادن، وزارت صمت باید بازدید دوره ای از آنها را انجام دهد، متاسفانه از دید نظام مهندسی، معدن طبس بدون مشکل توصیف شده بود ولی هر حادثهای در اغلب موارد ناشی از تقصیر یا قصور است. گاه ناشی از تقصیر و قصور افرادی که مستقیم درگیر موضوع هستند و مقررات یا ضوابط ایمنی را رعایت نمیکنند که دستورالعملهای مناسبی را برای ایمنی تدوین و ابلاغ نمیکنند. حادثه اخیر، زلزله نبوده که کسی نتواند پیشبینی کند.
عضو کمیسیون مجلس گفت: ما ۴۵۶ ماده برای ایمنی معادن داریم،که یکی از این ماده ها بر الزام وزارت صمت برای پیگیری و بازدید از معادن است. همچنین مانیتورینگ هم در معادن یکی از الزامات اصلی معادن است. به طور کلی نبود ماشین آلات صنعتی مدرن هم یکی از اصلی ترین معضلات اصلی ما در معادن است.
این نماینده مجلس ادامه داد: موضوع حادثه معدن زغال سنگ طبس باید به صورت کارشناسی پیگیری شود و اگر قصور و کوتاهی در این خصوص انجام شده است، باید با مقصران به صورت جدی برخورد و پیگیری های لازم اتخاذ شود.
او گفت: یکی از موضوعاتی که خطرات احتمالی در معادن زغال سنگ را کاهش میدهد، بحث مکانیزه شدن و مانیتور شدن معادن است. از وزارت صمت و تعاون و دستگاههای مربوطه میخواهم که در بحث زغال سنگ به صورت ملی نگاه شود.
خبرنگار:رضا زارع