به منظور مهار بیمار‌ی های دامی، در قالب یک اردوی جهادی به دامداران بخش بروات شهرستان بم خدمات رایگان دامپزشکی ارائه شد.

در روستای بندر بخش بروات علاوه بر سمپاشی و مبارزه با حشرات در خصوص کنترل و جلوگیری از انتقال بیماری تب کریمه کنگو و لمپی اسکین خدمات رایگانی مانند واکسیناسیون و همچنین کلاس‌های آموزشی چهره به چهره به دامداران برگزار شد.

مسعود اسدی‌پور رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بم گفت: به منظور تولید مواد پروتئینی باید اقداماتی از سوی دامپزشکی در محافظت از دام ها در بخش‌های مختلف صورت گیرد.

وی بهداشت عمومی را از دیگر نقش‌های دامپزشکی دانست و افزود: یک هزار و ۴۱۵ عامل بیماری‌زای انسانی وجود دارد که ۱۳۲ مورد آن قابل انتقال بین انسان و حیوان است.

به گفته رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بم، سازمان دامپزشکی باید با این بیماری‌ها مقابله کند و در بعضی مواقع پزشکان قربانی این بیماری‌ها شدند و این امر بیانگر این است که دامپزشکی توام با سختی کار است.

وی گفت: انگل‌های داخلی و خارجی بدن دام که عامل انتقال بیماری‌هایی همچون تب کریمه کنگو و لمپی اسکین است به علت خشکسالی و ضعف سیستم ایمنی جمعیت دامی مشکلات زیادی را ایجاد کرده‌اند، که در قالب این اردوی جهادی از بین می‌روند.
 
براساس اعلام اسدی‌پور، این طرح با همکاری اداره عشایری شهرستان بم در روستای بندر به منظور مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال از حشرات به دام و حتی انسان از جمله بیماری تب کریمه کنگو انجام شد.

وی در خصوص اهمیت سمپاشی جایگاه‌های نگهداری دام در فصل گرما و کاهش آلودگی حشرات نیز گفت: فعالیت حشراتی همچون کنه‌ها، انواع مگس‌ها و پشه‌ها علاوه بر انتقال برخی از بیماری‌ها بین جمعیت دامی و از دام به انسان از جمله بیماری کشنده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) و بیماری نوظهور لمپی اسکین (LSD)، باعث ضرر‌های اقتصادی فراوانی به صنعت دامپروری شده است.

اسدی‌پور اصلاح و بهسازی جایگاه دام را از اصلی‌ترین عوامل مهار آلودگی انگل‌های خارجی عنوان کرد و افزود: مکان‌های تاریک، نمناک و فاقد تهویه مناسب، سقف‌های چوبی و درز دیوار‌های فاقد پوشش سیمان از بهترین مکان‌ها برای تخم‌ریزی حشرات است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.