اسدالله عباسی، استاندار گیلان عصر امروز (چهارشنبه ۲۸ شهریور ماه) در نشست ستاد سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ استان گفت: این خطه در تولید چای و فندق رتبه اول، مرغ، برنج و کیوی جایگاه دوم و در بسیاری دیگر از تولیدات جایگاه خوبی دارد.
او با اشاره به افزایش تولید مرغ در گیلان طی ۳ سال اخیر افزود: این میزان از حدود ۵۵۰ تا ۶۵۰ تن در روز در سال ۱۴۰۰ به هزار تن در سال ۱۴۰۳ رسیده است.
استاندار گیلان با تشریح اهمیت بخش کشاورزی و نقش آن در اقتصاد و اشتغالزایی تصریح کرد: زنجیره ارزش افزوده در تولید محصولات کشاورزی باید در استان تقویت شود.
عباسی با اشاره به نقش مهم روستاییان در تأمین غذای مردم و امنیت غذایی گفت: ۹۰ درصد بهرهبرداران کشاورزی در روستاها فعالیت دارند و بخش عمده تولیدات کشاورزی نیز در مناطق روستایی انجام میشود.
او با تأکید بر اینکه افق آینده حوزه کشاورزی باید برای کشاورزان تضمین شود، افزود: زمینهای کشاورزی نباید با تغییر کاربریها از بین برود.
استاندار با اشاره به اجرای سرشماری عمومی کشاورزی از آبان امسال همزمان با سراسر کشور در گیلان از فرمانداران خواست تا ضمن همکاری با سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، همه ظرفیتها را برای اجرای دقیق این سرشماری به کار گیرند.
اجرای ششمین سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبان ماه
فرشاد روشن، مدیرکل دفتر حسابهای اقتصادی مرکز آمار ایران هم با اشاره به اجرای ششمین سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبان ماه در سطح کشور گفت: فرمان اجرای سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ از سوی رئیسجمهور ابلاغ شده است و از تاریخ شروع به مدت یک ماه به انجام میرسد.
او در این نشست بر ضرورت همکاری دستگاهها در استانهای کشور برای اجرای سرشماری عمومی کشاورزی تأکید کرد.
محمدرضا رستمی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان هم در این نشست با تشریح اهمیت حوزه کشاورزی گفت: این بخش از مهمترین حوزههای اقتصادی کشور و در گیلان مهمترین بخش است.
او با بیان اینکه امنیت غذایی و سلامت جامعه در استقلال کشور و نداشتن وابستگی به بیگانگان نقش مهمی دارد، افزود: برای امنیت غذایی افزایش تولیدات کشاورزی مدنظر است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان با اشاره به اجرای سرشماری عمومی کشاورزی و اهمیت آن تصریح کرد: در اجرای این طرح در این استان حدود ۱۰۰۰ نفر از عوامل اجرایی، کارشناسان و عوامل ستادی همکاری میکنند.