مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: برداشت فندق از سطح ۲ هزار و ۴۱۵ هکتار از باغات استان آغاز شده است.

محمد پیله فروش مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: پیش بینی می شود در سال جدید حدود ۲ هزار و ۶۹۰ تن محصول فندق از باغات استان برداشت شود.

وی افزود: از این میزان سطح باغات فندق استان بیش از ۲ هزار و ۴۱۵ هکتار بارور و ۳۴ هکتار باغات غیر بارور است.

پیله فروش اضافه کرد: بیشترین سطح زیر کشت این محصول در استان در شهرستان قزوین منطقه الموت است که در این منطقه بخش رجایی دشت و رازمیان شامل؛ روستا‌های هیر، ویار، یارود و آکوجان می‌باشد که روستای یارود در منطقه رجایی دشت را می‌توان قطب فندق کاری استان ذکرد کرد.

وی میانگین متوسط عملکرد این محصول را حدود ۱۱۰۰ کیلوگرم در هکتار برآورد کرد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه قزوین پس از گیلان رتبه دوم سطح زیرکشت و تولید محصول فندق را دارد گفت: ارقام موجود در منطقه شامل رقم‌های بومی از قبیل گرد اشکور، شصتک، زرآبادی، سیاه الموت و سه‌گوش و ارقام خارجی و ارقام گرده دهنده است که رقم گرد اشکور حدود ۷۰ درصد باغات را تحت پوشش قرار داده است.

پیله فروش کمبود نهالستان تولیدکننده نهال سالم و استاندارد، مشکلات مرتبط به صنایع تبدیلی و انبارداری محصول و آب‌رسانی و انتقال آب در روستا‌ها را از مهم‌ترین مسائل و مشکلات در این حوزه ذکر کرد.

وی بر لزوم اهمیت تشکیل تعاونی تولید باغداران فندق در هر منطقه، انبار‌های مناسب نگهداری محصولات، ایجاد باغ مادری و نهالستان استاندارد و استفاده از ارقام مناسب و گرده دهنده، ایجاد صنایع مرتبط جهت نگهداری و فرآوری، دور آبیاری مناسب، هرس جهت نوردهی و کاهش تعداد تنه‌ها و تغذیه و کود دهی مناسب در باغات تأکید کرد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت:  با توجه به تفاوت در توپوگرافی استان و توده‌های محلی موجود، زمان برداشت این محصول از اواخر مرداد تا اواخر شهریورماه است.

وی عنوان کرد: استان قزوین رتبه دوم سطح زیرکشت و تولید محصول فندق را در کشور دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.