صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: برداشت بادام زمینی در ۳ هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی زراعی استان آغاز شده است.
او پیش بینی کرد: بادامکاران گیلانی امسال ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن پیله خشک برداشت کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان شهرستان آستانه اشرفیه را با سطح زیر کشت ۲ هزار و ۵۷۰ هکتار قطب اصلی بادامکاری در این استان دانست.
به گفته محمدی، این محصول در شهرستانهای رشت، تالش، رودبار و بندر انزلی نیز کشت میشود.
او با بیان اینکه کشت بادام زمینی همه ساله در اوایل اردیبهشت ماه توسط بادامکاران منطقه انجام میشود، تصریح کرد: برداشت این محصول نیز از اوایل شهریور ماه آغاز میشود و تا مهر ماه ادامه مییابد.
بیش از ۵۰۰۰ خانوار در زمینه تولید و بهره برداری محصول بادام زمینی در گیلان فعالیت دارند.
۸ کارخانه با ظرفیت تولید هر کدام ۱۵۰۰ تن در سال و ۲۰۰ کارگاه سنتی نیز در زمینه فرآوری این محصول در استان فعال است.
محصول بادام زمینی به دلیل داشتن چربیهای غیراشباع و پروتئین بالا، کاهش دهنده خطر بیماریهای قلبی، سرطان و آلزایمر است و علاوه بر مصرف خوراکی و آجیلی در تهیه فرآوردههای جانبی همچون روغن بادام زمینی، کره بادام زمینی، علوفه و کنجاله بادام زمینی به عنوان خوراک دام نیز مورد استفاده قرار میگیرد.