این مرکز با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، انجمن ایرانشناسی، انجمن شاهنامهپژوهی، بنیاد فردوسی شاخه توس، اولین جشنواره مجازی «حکیم ابوالقاسم فردوسی» را ۱۵ آبان ۱۴۰۳ برگزار میکند.
همچنین در برگزاری این جشنواره انجمن مهر تاکستان شاهنامهخوانان، موسسه فرهنگی هنری کانون شاهنامه فردوسی توس، موسسه فرهنگی هنری خردسرای فردوسی و موسسه فرهنگی هنری گنجینه خرد گچساران نیز مشارکت دارند.
اولین جشنواره «حکیم ابوالقاسم فردوسی» در ۲ بخش کودکونوجوان و بزرگسالان و در ۴ رشته شاهنامه خوانی، نقالی، تصویرسازی، متون مکتوب برگزار خواهد شد.
شرکتکنندگان میتوانند به زبان فارسی، کردی، ترکی، عربی، پشتو و تمامی زبانها و گویشهای ایرانی شاهنامه خوانی و نقالی داشته باشند.
بر اساس فراخوان اولین جشنواره مجازی «حکیم ابوالقاسم فردوسی» مهلت ثبت نام و دریافت آثار شرکتکنندگان تا ۳۰ مهر ۱۴۰۳ است.
این جشنواره در راستای راهبردهای محتوایی اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تبیین شده و تاکید بر مولفههای هویت ایرانی اسلامی برپایه میراث تاریخ تمدنی، مشاهیر و مفاخر ایرانی و اسلامی دارد.
حفظ قوت و اصالت زبان فارسی به عنوان یکی از ارکان هویت ملی و فرهنگی ایران و زبان دوم عالم اسلام، از ضرورتهای برگزاری این جشنواره مجازی را در بستر ارتباطات و رسانههای الکترونیک است.
رویکرد اصلی جشنواره «حکیم ابوالقاسم فردوسی» امیدافزایی، ایجاد نشاط، پویایی اجتماعی، ارتقای مهارتهای زندگی و آشنایی کودکان و نوجوانان با هویت ملی خود و کشف و پرورش استعدادهای شاهنامهخوانی و نقالی و تصویرسازی است.
علاقمندان در رشته شاهنامه خوانی و نقالی باید روایت اجرایی خود را در سرفصلهایی که در فراخوان مشخص شده است، انجام دهند.