هادی عموسلطانی، با اشاره به خدماترسانی سازمان حمل و نقل به زوار اربعین گفت: سازمان حمل و نقل ما با سازمان حمل و نقل کشور عراق یک تفاهمنامهای را منعقد کردند. تقریبا ۴۰۰ دستگاه اتوبوس عراقی در این مسیر و ایام اربعین به ما کمک خواهند کرد و سرویسهای مستقیم به نجف و کربلا را نیز خواهیم داشت.
عموسلطانی گفت: چنانچه زائران عزیز بخواهند به صورت مستقیم سفر کنند و مشقتهای مسیر و مرز را نداشته باشند، میتوانند بلیط مستقیم خریداری کنند.
رئیس اداره حمل و نقل مسافر استان قم بیان کرد: یک توصیه دیگر به مردم عزیز دارم، حتیالامکان چنانچه برایشان مقدور است با توجه به کمبود ناوگان از وسایل نقلیه شخصی خود استفاده کنند. در مرز پارکینگها و فضای خوبی تعبیه شده است و هیچ مشکلی از این بابت ندارند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا از ارگانهای دیگر برای جابجایی مسافران کمک میگیرید، عنوان کرد: ما یک جلسه کمیته حمل و نقل استان با دستگاهای زیربط داشتیم. همچنین با سازمان صمت مکاتبات و جلساتی را برقرار کردهایم تا انشاءالله بتوانیم ناوگان کارخانجات را برای حمل و نقل اربعین آزاد کنیم.
عموسلطانی تصریح کرد: در بحث سوخت اتوبوسها با شرکت نفت همکاری داشتهایم. شرکت نفت سوخت مازاد برای ناوگان را تأمین کرده و جایگاه را تعیین کردند. عزیزان سپاه نیز هرسال در زمینه ناوگان حمل و نقل به ما کمک میکنند. سازمان اتوبوسرانی نیز با ما همراه هستند و اتوبوسهای درون شهری را برای جابجایی زوار به مرز اعزام میکنند.
رئیس اداره حمل و نقل مسافر استان قم در پاسخ به این سوال که آیا برای رانندگان خدوم هم ابزار تشویقی در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: ما دست رانندگان عزیزمان را میبوسیم، این دوستان زحمات فراوانی را بواسطهی سفرهای مستمر متحمل میشوند. زمان سفر این رانندگان در روزهای عادی ۸ ساعت است، ولی در ایام اربعین باوجود تمام مسائل و مشکلات یک راننده ۱۲ ساعت پشت فرمان مینشیند.
وی افزود: ما در هفته حمل و نقل از رانندگان ویژه اربعین قدردانی میکنیم. در بحث روغن دولتی، لاستیک دولتی و تسهیلات مربوط به رانندگان و ناوگان در اختیار این عزیزان قرار میدهیم.
عموسلطانی در پاسخ به این سوال آیا در بین استانها و شهرها در این زمینه همکاری لازم وجود دارد، گفت: بله، شرکتها و تشکلهای صنفی ما خصوصا با استانهای همجوار در ارتباط هستند. ما معمولا در روزهای پیک کمبود ناوگان را از شهرهای همجوار تأمین میکنیم.
رئیس اداره حمل و نقل مسافر استان قم در پاسخ به این سوال که مسافران عزیز چه مواردی را در بحث ایمنی و سلامت خود باید رعایت کنند، بیان کرد: بستن کمربند ایمنی بسیار اهمیت دارد. حتیالامکان از جر و بحث با رانندگان ناوگان خودداری کنند. عزیزانی که قصد سفر با وسیله نقلیه خود را دارند، معاینه فنی در اولویت قرار دارد.
وی در پاسخ به این سوال که مشکلات سال قبل چه چیزهایی بود و امسال در صدد رفع آن برآمدید، خاطرنشان کرد: بزرگترین مشکل ما که همیشه شاهد هستیم و در سال گذشته نیز با آن روبرو بودیم، حضور اتباع خارجی افغانی و پاکستانی از مرزهای شرق کشور است. اتباع ۵ روز مانده به اربعین به سمت ایران میآیند، ابتدا در قم پیاده میشوند و ما مجدد باید برای آنها ناوگان تأمین کنیم.