در سفر معاون فرهنگی وزیر علوم به شیراز، از شبکه فرهنگی تلویزیون اینترنتی دانشگاه شیراز رونمایی شد.

در نشستی که با حضور دکتر عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی وزیر علوم و دکتر رشید جعفرپور، قائم‌مقام وی، در سالن کنفرانس ساختمان مدیریت دانشگاه شیراز ترتیب یافت، از شبکه فرهنگی تلویزیون اینترنتی دانشگاه شیراز رونمایی شد و این شبککه رسما آغاز به کار کرد.

تولید و جریان‌سازی فرهنگی بدون کمک رسانه ممکن نیست

حامد تقوایی، مدیر روابط‌عمومی دانشگاه شیراز در این نشست با یادآوری اینکه، در سال گذشته همزمان با سفر وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری به شیراز، از تلویزیون اینترنتی دانشگاه شیراز رونمایی شد، توضیح داد: شبکه تلویزیونی دانشگاه شیراز به‌عنوان طرحی از طرح‌های زیرمجموعه طرح هویت سازمانی دانشگاه شیراز راه‌اندازی شد و در طول این مدت حدود ۱۵۰ اثر تولیدی در زمینه‌های مختلف فرهنگی، پژوهشی، ورزشی و... داشته است.

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز با اعلام اینکه در طول این مدت، بیش‌از ۸۰ اثر در حوزه فرهنگی در تلویزیون اینترنتی دانشگاه منتشر شده است، گفت: باتوجه به گسترش و افزایش برنامه‌های فرهنگی و تولیدات رسانه‌ای فرهنگی، بر آن شدیم تا شبکه‌ی فرهنگی را ذیل مجموعه تلویزیون اینترنتی دانشگاه راه‌اندازی کنیم.

او ادامه داد: در طول مدت اخیر، ساختار فنی و نیروی انسانی در حوزه رسانه در معاونت فرهنگی دانشگاه شیراز تقویت شد و تولیدات رسانه‌ای فرهنگی مستقل از ظرفیت روابط‌عمومی افزایش چشمگیری پیدا کرد. همچنین در معاونت فرهنگی دانشگاه شیراز از ظرفیت بخش خصوصی برای جبران نواقص موجود در زمینه‌ی امکانات و نیروی انسانی استفاده کردیم.

تقوایی به اهداف کلی راه‌اندازی تلویزیون اینترنتی دانشگاه پرداخت و افزود: این رسانه باهدف پیوند هرچه بیشتر دانشگاه و جامعه؛ تأمین خوراک رسانه‌های رسمی و شبکه‌های علمی کشور؛ معرفی هرچه بیش‌تر و شایسته‌تر ظرفیت‌های علمی و امکانات دانشگاه؛ معرفی هرچه بهتر متخصصان و نخبگان دانشگاهی راه‌اندازی شده است.

مدیر روابط‌عمومی دانشگاه شیراز با اشاره به اهمیت حوزه رسانه و ارتباطات در عصر حاضر اظهار کرد: در عصری که عصر رسانه نامیده می‌شود، بر هیچ‌کس پوشیده نیست که تولید و جریان‌سازی فرهنگی بدون کمک رسانه ممکن نیست و برای ورود به میدان جهاد تبیین و نبرد عظیم رسانه‌ای نیاز مبرم به ورود به این حوزه و تربیت نیرو‌های متخصص رسانه‌ای داریم. 

او با اظهار اینکه در دانشگاه‌ها با مشکل بسیارکمبود نیرو‌های انسانی متخصص در حوزه‌ی رسانه مواجه هستیم، خواستار توجه جدی و پیگیری مسؤولان وزارت عتف برای جذب افراد متخصص در این حوزه و لزوم درنظر گرفتن بودجه برای خرید و به‌روزرسانی تجهیزات رسانه‌ای شد.

معاون فرهنگی دانشگاه شیراز گفت: درحال حاضر تمامی زمینه‌های فنی و تولیدی شبکه دانشگاه شیراز به لحاظ نیروی انسانی، به‌همت کارشناسان روابط‌عمومی دانشگاه تأمین می‌شود و تلاش کرده‌ایم که از ظرفیت نیروی دانشجویی نیز استفاده نماییم. 

کار فرهنگی بدون رسانه ممکن نیست

کلانتری، معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در آیین رونمایی از شبکه فرهنگی تلویزیون اینترنتی دانشگاه شیراز اظهار کرد: رسانه، اصل و متن کار هست نه پیوست کار و بدون اینکه رسانه در متن کار فرهنگی فعالیت داشته باشد، اساسا کار فرهنگی ممکن نیست.

او با اشاره به تأکید‌های مقام معظم رهبری در حوزه جهاد تبیین عنوان کرد: بسیاری از مشکلات فرهنگی از ضعف رسانه هست که مدنظر رهبری قرار گرفته و بر آن تأکید دارند که این موضوع، لزوم تمرکز بر فعالیت رسانه‌ای را دوچندان می‌کند.

معاون فرهنگی وزیر علوم ضمن ابراز خرسندی از راه‌اندازی شبکه فرهنگی تلویزیون اینترنتی دانشگاه شیراز گفت: از مزایای این بستر هم دانشگاهیان بهره‌مند خواهند شد و هم جامعه از ان آستفاده می‌کنند. به‌ویژه آنکه اهل علم، عموما به‌دلیل تواضع، اهل عزلت و گوشه‌نشینی هستند و این بستر در دانشگاه، فضا را برای حضور اهل علم در رسانه میسر می‌کند.

کلانتری تأکید کرد: هرچه در حوزه رسانه هزینه کنیم، درحقیقت سرمایه‌گذاری کرده‌ایم.

او طرح تلویزیون اینترنتی دانشگاه شیراز را ذیل کرسی‌های آزاداندیشی دانست و گفت: معضلات و مشکلات کشور باید بدون هیچ خط قرمزی در این تلویزیون مورد بحث و نقد قرار بگیرد و اگر فضای باز و آزاد رسانه‌ای دانشگاه ادامه پیدا کند، به‌زودی مرجعیت رسانه‌ای خوبی در میان رسانه‌ها پیدا می‌کند.

معاون فرهنگی وزیر عتف تأکید کرد: برای موفقیت در حوزه رسانه، موضوع به‌روزرسانی علمی و توانمندسازی کارشناسان این حوزه در دانشگاه ضروری است و برای این موضوع بایستی برنامه‌ریزی شود.

استفاده از ظرفیت کانون‌های فرهنگی برای جبران کمبود نیرو‌های رسانه‌ای

رشید جعفرپور، قائم‌مقام معاون فرهنگی وزارت عتف نیز ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران راه‌اندازی تلویزیون اینترنتی دانشگاه شیراز، پیشنهاد داد: از ظرفیت کانون‌های فرهنگی دانشگاه به‌ویژه کانون رسانه نیز استفاده نموده و با آموزش و پرورش دانشجویان علاقه‌مند به حوزه رسانه، کمبود نیرو‌های انسانی این حوزه را جبران کنید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.