استاندارد دوگانه و رفتار ریاکارانه در قبال جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین، همچنان ادامه دارد. در شرایطی که غربیها، قبلاً به بهانه حمله به اوکراین، ورزشکاران روسی و بلاروسی را تحریم کرده بودند، اما حالا و در شرایطی که رقم شهدای غزه به عدد دهشتناک ۴۰ هزار نفر نزدیک شده، هنوز هم از رژیم صهیونیستی، حمایت میکنند. این در حالی است که حامیان مردم مظلوم فلسطین با به راه انداختن هشتگ BanIsraelFromParisOlympics به معنی «اسرائیل را از المپیک پاریس بیرون کنید» نشان دادند که در غرب هم وجدان بیدار جوامع روشنفکر و مردمی، برخلاف سیاست دولت، خواهان احقاق حقوق ملت فلسطین است.
با وجود بیاعتنایی مقامات فرانسه و کمیته بینالمللی، کمپین جهانی برای منع ورزشکاران رژیم صهیونیستی از شرکت در المپیک ۲۰۲۴ پاریس، همچنان ادامه دارد. حرف و سخن سردمداران کمپین این است: «تجلیل از ارزشهای انسانی بازیهای المپیک با اقدامات ظالمانه و نسلکشی اسرائیل علیه فلسطینیها در تضاد است. چگونه ارزشهای انسانی را جشن میگیریم در حالی که حقوق بشر به طرز وحشیانهای نقض میشود؟ المپیکِ بدون اسرائیل، خواسته همه کسانی است که به عدالت و انسانیت اعتقاد دارند».
اگر چه فرانسه نیز همچون اعضای اتحادیه اروپا و ناتو، در کنار صهیونیسم ایستاده، اما کم نیستند شمار سیاستمداران و روشنفکران شرافتمندی که وجدان آنها به درد آمده و میدان بازیهای المپیکی را خونین و شرمآور میدانند. یکی از این افراد، آیمریک کارون از قانونگذاران نمایندگان پارلمان فرانسه است که خواستار راه ندادن ورزشکاران صهیونیستی است. او درباره این موضوع گفته است: «منطقی بود که کمیته بینالمللی المپیک همان رفتاری را که با ورزشکاران روسی و بلاروسی اعمال کرد، در برابر ورزشکاران اسرائیلی در پاریس اعمال میکرد. این شرط بیطرفی است».
حالا چندین نماینده سیاستمدار، علیه رویکرد ماکرون در قبال اسرائیل، مواضع متفاوتی دارند. توماس پورتس نماینده چپگرا در پارلمان فرانسه، استقبال از هیأت ورزشکاران صهیونیستی را مایه شرم دانسته است. همچنین مانوئل بومپارد، یکی دیگر از نمایندگان مجلس فرانسه گفته است: «در مواجهه با نقض مکرر قوانین بینالمللی توسط اسرائیل، منطقی است از ورزشکاران اسرائیلی بخواهیم یا در بازیهای المپیک حضور نداشته باشند و یا تحت یک پرچم بیطرف شرکت کنند».
با وجود تاکید مکرر نمایندگان پارلمان و روشنفکران حامی عدالت و دموکراسی، استفان سژورنه، وزیر امور خارجه فرانسه، در پیامی خطاب به صهیونیستها اعلام کرد: «به بازیهای المپیک و پارالمپیک خوش آمدید. فرانسه امنیت همه هیئتهای ورزشی را تضمین خواهد کرد.» این در حالی است که ماه گذشته، صدها معترض در مقابل مقر کمیته بینالمللی المپیک در لوزان سوئیس تجمع کردند و خواستار جلوگیری از حضور اسرائیل در بازیهای المپیک ۲۰۲۴ در بحبوحه نسلکشی در غزه شدند.
بازی، جنایت، محاکمه
رژیم صهیونیستی به دنبال تغییر موضع افکار عمومی دنیا است و میخواهد توجه همه را به سوی این موضوع جلب کند که طرفدار رقابت و بازی ورزشی بینالمللی و تعامل با جهانیان است. این در حالی است که این رژیم در حال حاضر در دیوان بینالمللی دادگستری به اتهام نسلکشی علیه فلسطینیها محاکمه میشود.
بر اساس آمار وزارت بهداشت غزه، دست کم از سرنوشت ۱۱ هزارنفر از مردم غزه اطلاعی در دست نیست و کارشناسان معتقدند که این افراد از شهدا و قربانیانی هستند که زیر صدها تن آوار منازل ویران شده باقی ماندهاند و در صورتی که آمار آنان به شمار قطعی ۳۹ هزار شهید اضافه شود، میبینیم که تاکنون ۵۰ هزار نفر از فلسطینیان به شهادت رسیدهاند که نمونه روشن و غیرقابل انکاری از نسل کشی است آن هم در شرایطی که دست کم دو سوم از این افراد، زنان و کودکان معصوم هستند. رژیمی که با حملات خود، موجب مجروح شدن ۹۰ هزار فلسطینی شده و آوارگی اجباری نزدیک به دو میلیون نفر از سراسر نوار غزه را رقم زده، در فرانسه وانمود کرده که اهل رقابت ورزشی و بازی به سبک مرسوم مردمان جهان است.
حضور اسرائیل، در تضاد با اهداف المپیک
طی روزهای گذشته، طوفانی از اعتراض به اقدام دولت فرانسه و برگزارکنندگان المپیک پاریس به راه افتاده و کاربران ایکس (توئیتر سابق)، با انتشار گسترده عکسهایی از کودکان شهید و ساختمانهای ویران شده غزه، از مقامات میپرسند: «چگونه ممکن است با چنین جنایاتی، ورزشکاران اسرائیلی را به المپیک راه داد؟» با وجود اعتراضات گسترده، وزارت کشور فرانسه و سرویس اطلاعاتی این کشور اعلام کردهاند که تدابیر امنیتی در پاریس به بالاترین سطح رسیده است. فرانس ۲۴ گزارش داده که هیئت ورزشکاران رژیم صهیونیستی، مشمول پروتکلهای امنیتی سختگیرانه خواهد بود.
اتفاقات بالا در شرایطی روی داده که بازیهای المپیک سابقهای طولانی در ترویج صلح و تفاهم بین ملتها دارند و از منظر بسیاری از کارشناسان روابط بین الملل، المپیک، میدان بینظیری برای تقویت صلح و روابط دوستانه بین کشورهای جهان است. چرا که المپیک؛ این اهداف را دنبال میکند:
گردهم آوردن مردم برای تقویت صلح
بازیهای المپیک ورزشکاران و تماشاگران را از سراسر جهان گرد هم میآورد و فرصتی را برای افراد با فرهنگها و پیشینههای مختلف برای تعامل و ایجاد روابط فراهم میکند.
ترویج تفاهم
بازیهای المپیک بستری را برای تبادل فرهنگی فراهم میکند و مردم میتوانند در مورد فرهنگها و سنتهای مختلف بیاموزند و این امر به ارتقای درک و تساهل کمک میکند.
تشویق به همکاری
المپیک، رابطه و همیاری بین کشورها را تشویق میکند، زیرا آنها برای سازماندهی و میزبانی بازیها و حمایت از ورزشکاران، ناچارند با یکدیگر همکاری کنند.
نماد صلح
نماد المپیک، پنج حلقه به هم پیوسته است که نشان دهنده پنج قاره است که در صلح و اتحاد گرد هم میآیند و یادآور اهمیت صلح است. مرور اجمالی شرایط حاکم بر سرزمینهای اشغالی، نشان دهنده این واقعیت است که پاریس، چشمان خود را به روی فلسفه اصلی المپیک بسته است.
منبع: مهر