حبیبالله جلیلی رییس مرکز تحقیقات، تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در دولت شهید رییسی برای نخستین بار، موضوع آموزش ایمنی کارگران کارگاههای زیر ۱۰ نفر در قالب طرح «آماک» اجرایی شد که طی آن کارگران بابت شرکت در دورههای آموزشی هزینهای پرداخت نخواهند کرد.
وی افزود: در مرحله نخست برنامه عملیاتی قرارگاه آموزش ایمنی کار و توانمندسازی کارگران و کارفرمایان کارگاههای زیر ۱۰ نفر بیش از ۲۲ هزار نفر-ساعت آموزش ایمنی کار برای زنان سرپرست خانوار برنامهریزی و اجرایی شد. سپس در قالب تفاهمنامه مشترک میان مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار، مؤسسه کار و تأمین اجتماعی و کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی آموزش حدود ۱۰ هزار نفر کارگر ساختمانی در سراسر کشور در دستور کار قرار گرفت.
رییس مرکز تحقیقات، تعلیمات و حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: ایجاد قرارگاه ایمنی در محیط کار فرصتی مغتنم برای ایجاد ساختار منظم، منضبط و کارآمد در راستای ساماندهی نظام آموزش ایمنی نزد کارگاههای کوچک خواهد بود و موجب کاهش حوادث شغلی، ارتقاء، حفظ و صیانت از نیروی انسانی و منابع مادی کشور میشود.
جلیلی با بیان این که بین ۴تا ۵درصد کارگران بیمه شده کشور در حوزه ساختمان فعالیت میکنند، گفت: با وجود این آمار، اما بیشترین حوادث شغلی در حوزه ساختمان برای کارگران رخ میدهد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی افزود: در سه ماهه گذشته، ۳۴هزار و ۷۷۶نفر ساعت دوره آموزشی ایمنی در استان برگزار شده است.
«محمد امین بابایی» مدیرکل تعاون، کار ورفاه اجتماعی استان رضوی نیز در این نشست به ایجاد شناسنامه الکترونیکی کار هر ایرانی اشاره و اظهار کرد: هرچه شفافیت در کارها بیشتر باشد، میزان اثرگذاری آن در جامعه ملموستر و مانع بی قانونی خواهد شد.
وی تولید محتوای رسانهای به منظور ارتقای فرهنگ سازی ایمنی در جامعه را ضروری دانست و ادامه داد: ارائه آموزشهای تخصصی به جامعه هدف و تعلیم مسئول ایمنی در کارگاهها از میان فارغالتحصیلان دانشگاهی نیاز امروز خراسان رضوی است.