محمد جعفرزاده اظهار داشت: شایعات منتشر شده در فضای مجازی بیپایه و اساس است و تاکنون هیچ موردی از ابتلای هم استانیها و حتی مسافران و گردشگران به تب دنگی و یا گزش پشه آئدس در استان اردبیل گزارش نشده است.
وی تصریح کرد: در روزهای اخیر بیش از 5 هزار مورد نمونهگیری از گزشهای اتفاق افتاده انجام شده که هیچ کدام از آنها گزش پشه آئدس نبوده و مراقبتها از سوی تیمهای دانشگاه علوم پزشکی در حال انجام است تا اقدامات پیشگیری با اولویت و مقدمتر از درمان در این بیماری مورد توجه قرار گیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به راهاندازی مرکز تحقیقات بیماریهای واگیردار، ویروسی و انتقالی در سطح استان اشاره کرد و گفت: سیستم مراقبتی پویا و فعالی را در شمال، جنوب، مرکز، شرق و غرب استان داریم و سعی ما بر این است تا از گزش پشه جلوگیری کرده و شاهد بروز بیماری تب دنگی نباشیم.
جعفرزاده افزود: در چند روز گذشته تنها یک مورد مشاهده پشه آئدس را در شهرستان بیلهسوار شاهد بودیم که با مراقبتهای انجام شده در این منطقه هیچگونه گزش و یا انتقال ویروس انجام نشده و شدت آلودگیها در این استان در حد صفر و منتفی است.
وی به اخبار منتشر شده مبنی بر مشاهده پشه آئدس در شهرک دادگستری و برخی مناطق شهری اردبیل خاطرنشان کرد: در این زمینه نیز بررسیها نشان میدهد که هیچگونه پشه آئدس در مناطق شهری اردبیل مشاهده و ثبت نشده و امکان انتقال بیماری نیز در حد صفر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با بیان اینکه به هیچ وجه این بیماری از انسان به انسان منتقل نمیشود، اضافه کرد: تنها پشه آلوده میتواند زمینهساز انتقال این بیماری باشد که در استان اردبیل این موارد در حد صفر است.
جعفرزاده بیان کرد: هموطنان باید مراقبت بیشتری را در حفظ بهداشت محیط زیست و بهسازی فضاهای آلوده داشته باشند تا از محل مانداب و جمع شدن آب شاهد تخمگذاری و ازدیاد جمعیت پشه آئدس نباشیم.
وی در ادامه سخنان خود یادآور شد: با توجه به اینکه در روزهای عزاداری سیدالشهدا (ع) شاهد توزیع غذا و یا آب، شربت و چای هستیم، انتظار میرود هموطنان در نگهداری محیط به شکل تمیز و پاکیزه کوشا بوده و از پخش شدن ظروف یکبار مصرف و همچنین گنداب و مانداب پرهیز کرده و اجازه ندهند تا این فضاها بستر ازدیاد جمعیت پشه آئدس را فراهم آورد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تصریح کرد: استان اردبیل از استانهای سردسیر و خنک کشور است و امکان شیوع این بیماری بسیار کم است و رفته رفته با نزدیک شدن به نیمه تابستان و خنک شدن هوا، از شدت نگرانیها در شیوع این بیماری کاسته خواهد شد.