یک کارشناس و منتقد رسانه گفت: پخش مستقیم روند اخذ آرا از بیشتر شبکه‌های در دسترس مردم و اخبار تکمیلی از داخل و خارج از ایران نکته‌ای مثبت و بی‌بدیل برای رسانه ملی شد.

حسین سلطان‌محمدی کارشناس و منتقد سینما و تلویزیون درباره عملکرد رسانه ملی در انتخابات گفت: ساختار رسانه‌ای، چون رسانه ملی در جامعه ما، متأثر از قانون اساسی، ساختاری انحصاری است. همین نکته، انتظارات از این رسانه برای نزدیکی هرچه بیشتر به مفهوم «ملی» و دیدن همه اندیشه‌ها و نگرش‌ها و افراد در جغرافیای متکثر از اقوام ایران را بیشتر می‌کند. 

وی ادامه داد: در ایام انتخابات، به ویژه انتخابات ریاست جمهوری که کمترین نامزد‌ها برای رسیدن به درصد بالایی از نگرش و تمایل مردم ایران به خود، حضور دارند، رسیدن به نگاه ملی و حفظ وحدت اندیشه‌ها و آحاد جامعه به دور عنوان ایران، کاری سخت و البته سترگ است. چه باید بکنند تا بیشترین مردمان متعلق و سرشته با نام ایران، به بیشترین رضایت برسند؟

انتخابات و تبلیغات در رسانه ملی/

این منتقد اظهار کرد: چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران که به عنوان پیامد واقعه ناگهانی سقوط هلیکوپتر رئیس جمهور شهید، مرحوم ابراهیم رئیسی، رخ داد؛ همه دست اندرکاران در هر بعدی اعم از اداری و اجرایی و تقنینی و ... تا تبلیغی را به فشاری برای رسیدن به سریع‌ترین الگوی کار گرفتار کرد. در بعد تبلیغی، صداوسیما سهم اصلی را داشت و همه ابزار‌های رسانه‌ای امروزی اعم از رسانه‌های سنتی و خبرگزاری‌ها و رسانه‌های مکتوب و همین طور شبکه‌های حاضر در فضای مجازی را به خود مشغول و معطوف کرد و هر برنامه‌ای که از این رسانه طراحی و به اجرا درآمد، منبع مباحث بعدی میان درگیران سایر ابزار‌های تبلیغی شد و مردم علاوه بر بهره‌برداری مستقیم از برنامه‌های رسانه ملی، در توالی این امکان، از بازخورد‌ها یا گفتار‌ها و رفتار‌های مکمل تولیدشده در سایر ابزارها، استفاده کردند. 

انتخابات و تبلیغات در رسانه ملی/

سلطان محمدی درباره برگزاری مناظره‌ها توضیح داد:طراحی مناظره‌های آشنا، که در بیست سال اخیر، شاخصی برای ایام انتخابات ریاست جمهوری شده و چگونگی اجرای آن، برنامه اصلی بود و دیگر مناظرات تخصصی با حضور نامزد‌ها و سپس مناظرات متنوع از نظر موضوع با حضور نمایندگان تخصصی نامزدها، متمم آن بود. مناظرات مستقیم از مناظرات شش نفره با استفاده از پرسش‌های از قبل اعلام شده از سوی کارشناسان و مردم، شکل گرفت و به صورت طبیعی، رسانه ملی کوشید تا از شائبه جهت دادن به پرسش و پاسخ به سمت نامزدی خاص، دور بماند. 

وی افزود: البته این موضوع، در مناظرات دونفره مرحله دوم، کمی رنگ باخت و حرف و سخن پدید آورد؛ اما همین رفتار مجری رسانه ملی در مناظرات مرحله دوم، متأثر از بازخورد مثبت پرسش‌های طراحی‌شده و بعضا ناگهانی از سوی کارشناسان انتخابی و اکثرا از خارج رسانه ملی در مناظرات تخصصی فرهنگی و سیاسی و فرهنگی و ... بود. ناگهانی بودن پرسش‌ها، نزدیکی به موضوعات حاضر در اذهان کارشناسان و سیاست‌مداران و مردم را نشان داد. این روش، توجه به مناظرات طراحی شده و به اجرا درآمده را بسیار فراتر از گذشته کرد. همچنانکه طراحی حضور کارشناس همراه نامزد‌ها در مناظرات تخصصی و نحوه کنش و واکنش آنان به پرسش‌ها و رفتار‌های بروز یافته، جذابیت و هیجان را افزایش داد. 

انتخابات و تبلیغات در رسانه ملی/

این کارشناس رسانه بیان کرد: مجموعه این نوع پردازش محتوا و اجرای آن، و حتی اجازه دادن مناظره و مباحثه بی‌واسطه و صریح دو نامزد مرحله دوم در انتهای مناظره نخستشان در این مرحله، که بشدت هیجان‌ها را افزایش داد؛ در برانگیزندگی مخاطب برای مشارکت در انتخابات و ارزیابی و حلاجی کردن مباحث دیده و شنیده شده، سهم وافری داشت. این نمونه رفتار رسانه‌ای با توجه به القائات و شبهاتی که درباره ورود جهت‌دار رسانه ملی به نفع یا به ضرر یک نامزد خاص وجود داشت، بسیار روش دقیق و مفیدی بود که توانست اهداف تبلیغی مناظرات برای تمرکز مخاطبان و رأی‌دهندگان را محقق سازد. 

انتخابات و تبلیغات در رسانه ملی/

سلطان محمدی درخصوص پوشش کامل زمان برگزاری انتخابات خاطر نشان کرد: در روز رأی‌گیری با وجود فراوانی بعضا آسیب زننده به مخاطب، پخش مستقیم حوزه‌های رأی‌گیری و روند اخذ آرا و همچنین شمارش آرا از بیشتر شبکه‌های در دسترس مردم، باز هم شمولی که از ورود تصویر نقاط مختلف کشور به صفحه تلویزیون بروز و ظهور یافـت، نکته‌ای مثبت و بی‌بدیل برای رسانه ملی شد. از بیشتر نقاط کشور، تصاویری برای پخش، به نمایش درآمد، چه از روستا‌ها و چه شهرها. به این پرداخت‌های مستقیم، بیفزایید گزارش‌ها و اخبار مکمل از داخل و خارج از ایران با محوریت انتخابات را. مجموعه همه اینها، نمره قبولی کم‌سابقه‌ای را به رسانه ملی در این رویداد داد که تحلیل کامل آنچه انجام شد، می‌تواند نقاط قوت و نقاط قابل اصلاح برای موارد بعدی را به دست دهد.

خبرنگار: الهام قبادی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۹ ۱۸ تير ۱۴۰۳
خود گویی و خود خندی ؟ عجب مرد هنرمندی!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۳ ۱۸ تير ۱۴۰۳
هیچ تعصبی نسبت به هیچیک از 6 نامزد ریاست جمهوری نداشتم، ولی بهر حال بعنوان یک ایرانی برنامه های مختلف نامزدها و مناظره ها را در حد امکان دنبال کردم. معتقدم صدا و سیما با توجه به امکانات و وقت محدودی که در اختیار داشت، تلاش خود را کرد و سوای برخی موارد، در مجموع قابل قبول عمل نمود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۵ ۱۸ تير ۱۴۰۳
پس از تقدیر از رسانه ملی آیا مطالبه گری راه هم مثل زمان آقای رئیسی و دولت احمدی نژاد ادامه می دهد یا جناحی عمل میکند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۱ ۱۸ تير ۱۴۰۳
خوب بود. هم فضا خوب بود و هم مجری خوب بود. سوال های مناظره دوم هم خوب بود.
اگر هر دو نامزد به همون سوال ها پاسخ می دادند و وارد جدل نمی شدند، جذابیتش بیشتر می شد و آگاهی مردم هم بالاتر می رفت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۴ ۱۸ تير ۱۴۰۳
من یه کارگر ایرانی هستم از ازدحام بیشمار افغانی ها به کشور هر کجا مراجعه میکنم میگن افغانی از تو کمتر میگیره و قوتش هم از تو بیشتره ، الان نزدیک سه ساله بخاطر بیکاری با ۳ تا دختر از همسرم جدا شدم ، درد کارگر جماعت ایرانی رو به کی باید گفت ؟ خدایا به دادمون برس
Iran (Islamic Republic of)
روحی
۱۷:۰۲ ۱۸ تير ۱۴۰۳
واقعا افتضاح!!!چندین سال در این کشور انتخابات انجام میشه و بحث مناظره ها هم این چند ساله داغ بود. ولی چیز بدی که در این مناظره ها اتفاق می افته آمار هایی است که توسط نامزد ها داده میشه!! هر کی هر آماری دلش می خواد ارائه میده و هیچ یک هم آمار همدیگر رو قبول نداره نتیجه کار چی میشه ذهن مردم رو به بازی میگرند.کار خیلی سختی است که چند نفر کارشناس متصل به بانک اطلاعاتی در برنامه حضور داشته باشند در لحظه صحت امار های گزارش شده توسط این نامزده ها رو تایید کنند یا اصلا نه هر امار و هر نموداری که قرار است این ها در جلوی دوربین به نمایش بگذارند قبلش از آنها خواسته بشه و صحتشون تایید بشه در غیر این صورت اجازه آوردن در جلوی دوربین رو هم بهشون ندهند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۸ ۱۸ تير ۱۴۰۳
کسی ک امتحان میده ورقشو اصلاح کنه بیست میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۶ ۱۸ تير ۱۴۰۳
مجری واقعا عالی بودن بخصوص در دو مناظره اخر
تشکر از رسانه ی ملی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۳ ۱۸ تير ۱۴۰۳
کاملا طرفدارانه عمل کرد بعد به خودش نمره قبولی میده ؟!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۲ ۱۸ تير ۱۴۰۳
خود گویی و خود خندی!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۸ ۱۸ تير ۱۴۰۳
واقعا بگو چطور روتون میشه از خودتون تعریف کنید
من اگر کارم درست باشه هم خیلی کم روم میشه جلوی بقیه از خودم اینطور تعریف کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۷ ۱۸ تير ۱۴۰۳
نمره صفر به مجری و گروه مصاحبه فرهنگی تندرو
آخرین اخبار