شهر کریمه اهل بیت (س) در سالروز میلاد فرخنده امام علی النقی (ع) مسرور طلوع دهمین مهر سپهر سروری است.

حال و هوای شهر مقدس قم به ویژه آستان سراسر نور بانوی کرامت در سالروز میلاد امام هادی (ع) کبوتر دل هر زائری را تا حرم نورانی امام هادی علیه السلام به پرواز در می‌آورد.

حرم کریمه اهل بیت (س) در این مناسبت خجسته مملو از زائران و مجاورانی است که با حضور در این مکان مقدس، این میلاد خجسته را به عمه گرامی ایشان تبریک می‌گویند.

حرم مطهر بانوی کرامت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) امروز میزبان ویژه برنامه‌های مختلفی به مناسبت میلاد فرخنده حضرت امام هادی (علیه السلام) است.

به مناسبت میلاد با سعادت امام هادی (علیه السلام) امروز بعد از نماز عصر زیارت جامعه کبیره با نوای حجت الاسلام والمسلمین شهیدی قرائت می‌شود. 

این مراسم به صورت زنده از شبکه قرآن و معارف سیما و شبکه استانی قم پخش می‌شود.

امام هادی، فرزند امام جواد (ع) در سال ۲۱۲ هجری قمری در شهر صریا در نزدیکی شهر مدینه دیده به جهان گشود.

دو لقب هادی و نقی حکایت از عمق شخصیت ایشان دارد، نقی به معنای پاکی و این نشان‌دهنده تقوا و پرهیزگاری ایشان است و هادی نیز نشان از تلاش وافر این امام بزرگوار برای هدایت عمومی و حفظ مسلمانان از انحراف دارد. ایشان به مدت ۳۳ سال، امامت را بر عهده داشتند و با چند تن از خلفای عباسی از جمله متوکل هم زمان بودند و بیشتر سال‌های امامت را در سامرا تحت نظارت حاکمان عباسی گذراندند.

از امام هادی (ع) احادیثی در امور اعتقادی، تفسیر، فقه و اخلاق روایت شده و بخشی از آنها درباره مباحث کلامی همچون تشبیه و تنزیه و جبر و اختیار است. زیارت جامعه کبیره و غدیریه از امام دهم شیعیان نقل شده است.

شیعیان با دو گوهر ارزشمند جامعه کبیره و غدیریه از پیشوای دهم همواره چراغ هدایت را در دست دارند.

امام هادی (ع) به واسطه جمعی از وکیلان که سازمان وکالت خوانده می‌شد، با شیعیان ارتباط داشت. عبدالعظیم حسنی، عثمان بن سعید، ایوب بن نوح، حسن بن راشد و حسن بن علی ناصر، از اصحاب او به شمار آمده‌اند.

امام هادی (ع) با حاکمان ستمگر سازش نکردند و در زمان معتز عباسی مسموم شدند، منابع معتبر و مورخان شیعه شهادت حضرت را در ماه رجب سال ۲۵۴ «ه. ق» می ‎دانند. مرحوم آیت الله مرعشی نجفی شهادت حضرت را در روز دوشنبه سوم رجب سال ۲۵۴ «ه. ق» می‎ داند.

مزار امام هادی در سامرا که به دلیل دفن وی و فرزندش امام حسن عسکری (ع)، حرم عسکریین خوانده می‌شود، از زیارتگاه‌های شیعیان در عراق است. حرم عسکریین در سال‌های ۱۳۸۴ و ۱۳۸۶ش طی حملات تروریستی تخریب شد. ستاد عتبات عالیات ایران از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۴ش آن را بازسازی کرده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.