حامد مصلحی مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: مراکز سلامت روانی اجتماعی یا همان سراج، واحدهایی هستند که با هدف ارتقای کمی و کیفی ارائه خدمات سلامت روانی اجتماعی مبتنی بر اصول و ارزشهای انسانی ـ اسلامی و با هدف نهادینه سازی آن ها در جامعه ایجاد می شوند و به ارتقای سلامت و کیفیت زندگی افراد و رضایت مراجعین، بیماران و خانواده آنان کمک خواهند کرد.
وی بیان کرد: اختلالات روان و ارائه مداخلات سلامت روان مبتنی بر فرهنگ ایرانی اسلامی از مهمترین دغدغههای وزارت بهداشت در دولت شهید رئیسی است. بر همین اساس، الگوی پیشروی مراکز خدمات سلامت روانی، اجتماعی جامعه نگر (CMHC) در جهان را در کشور و مبتنی بر فرهنگ با عنوان مراکز سراج به صورت جدی در دستور کار قرار داده است.
مصلحی تاکید کرد: استقرار این مراکز به تکمیل چرخه خدمات سلامت روانی و نیز کاهش آسیب های اجتماعی مرتبط و افزایش رضایت مراجعان، بیماران و خانواده آنان کمک میکند. خدمات این مرکز در بخش های اجتماعی، مردم پایه و مبتنی بر اقدامات بین بخشی و به صورت رایگان طراحی شده است.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت افزود: تقویت و توسعه ۵ برابری مراکز سراج در کل کشور با ابلاغ رئیس جمهور شهید، از جمله اقدامات تحولی معاونت بهداشت در حوزه سلامت روانی، اجتماعی بوده که در فاز استقرار ۱۰۰ واحد، با پیشنهاد دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور و موافقت وزارت بهداشت انجام شده است.
وی ادامه داد: در آینده به ازای هر شبکه بهداشت و درمان یا مرکز بهداشت شهرستان با جمعیت بیش از ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار نفر، یک واحد سراج با اولویت مناطق محروم و کم برخوردار باید شکل بگیرد. تقویت ارائه خدمات تخصصی به بیماران روان به نسبت سال گذشته و ارائه خدمات مددکاری به بیماران روان دو برابر سال گذشته است.