مجتبی دهقان پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اظهار کرد: طبق ماده ۲۰ قانون هوای پاک، سوزاندن بقایای گیاهان زراعی پس از برداشت محصول ممنوع است و متخلف به پرداخت جزای نقدی و حبس محکوم میشود.
او، از کشاورزان خواست تا ادوات مکانیزه خود از قبیل تراکتور، گاوآهن و سمپاشها را برای کنترل حریق احتمالی به صورت آماده باش در دسترس داشته باشند.
این مقام مسئول افزود: آتشزدن بقایای گیاهی پس از برداشت محصول، آسانترین ولی بدترین و پرخطرترین شیوهای است که برای تسریع در آماده سازی مزرعه برای کشت بعدی رایج شده است.
او، برگزاری کلاسهای آموزشی، اطلاعرسانی در فضای مجازی، تهیه بنر، اطلاعیه و آموزش چهره به چهره در مناطق مختلف استان فارس را از اقدامات موثر در آگاه سازی جامعه نسبت به مضرات آتش زدن بقایای گیاهی برشمرد.
دهقان پور بیان کرد: گروههای گشت مشترک با اداره محیط زیست، مرکز بهداشت و نیروی انتظامی تشکیل شده است که به منظور پیشگیری از آتش زدن بقایای گیاهی مزارع را پایش میکنند.
این مقام مسئول گفت: آتش زدن بقایای گیاهی در مزارع نه تنها باعث ایجاد خسارات قابل توجهی به ماده آلی خاک و میکرو ارگانیسمهای موجود در آن میشود، بلکه این کار باعث آلودگی شدید هوا شده و باید با خاطیان برخورد قانونی کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، اضافه کرد: بقایای گیاهی میتوانند برای تغذیه دام، تولید گیاه خاک، کمپوست، ورمی کمپوست، منبع سوخت، تولید انرژی و پروتئین و همچنین به عنوان خاک پوش مورد استفاده قرار گیرند.