مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در دولت سیزدهم حدود هفت‌هزار تُن انواع آبزیان پرورشی در قم تولید و به بازار مصرف عرضه شد.

سید محمد رضا طاهری گفت: با تلاش صورت گرفته در دولت سیزدهم، بخش شیلات قم با همکاری بهره‌برداران توانست رتبه‌های برتر کشور در تولید گوشت ماهیان خاویاری و تولید خاویار پرورشی (به میزان ۵۱۲ کیلوگرم) در آب‌های داخلی را بدست آورد.

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قم افزود: همچنین طی سال‌های اخیر بهره‌بردارن حوزه شیلات استان در زمینه پرورش ماهیان زینتی نیز به موفقیت‌های چشمگیری دست یافتند و در دولت سیزدهم حدود ۲۲ میلیون قطعه انواع مختلف ماهیان زینتی در قم تولید و به بازار عرضه شد.

طاهری با اشاره به حمایت از سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به فعالیت در حوزه شیلات در قم، ادامه داد: در این مدت ۴۵ فقره پروانه برای پرورش انواع آبزیان در استان قم صادر شد که این موضوع نشان دهنده جایگاه مهم شیلات در برنامه‌های توسعه‌ای سازمان جهاد کشاورزی استان است.

فعالیت پرورش آبزیان در قم همسو با فعالیت کشاورزی بوده و در استخر‌های دومنظوره ذخیره آب کشاورزی انجام می‌گیرد، به این صورت که آب کشاورزی قبل از استفاده برای تولید محصولات، از استخر‌های دومنظوره ذخیره آب عبور نموده و بسته به میزان کمیت و کیفیت آن، برای پرورش انواع ماهیان گرمابی، سردابی، خاویاری، تیلاپیا و ماهیان زینتی استفاده می‌شود.

بیشترین میزان تولید آبزیان استان به ترتیب در شهرستان‌های قم، جعفرآباد و کهک انجام می‌شود و نزدیک به ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم در این بخش اقتصادی مشغول به‌کار هستند.

بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.