معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربیدر جلسه کارگروه آرد و نان استان گفت: با هدف شفاف سازی عملکرد نانوایی های آزادپز در تهیه آرد و مصرف آن صدور مجوز برای این واحدهای نانوایی به طور موقت متوقف شده است و در واحدهای متقاضیان جدید، کارتخوان متصل به سامانه نصب خواهد شد.
جواد کرمی افزود: بانک عامل و اداره کل امور اقتصادی و دارایی موظف هستند در این زمینه نسبت به تهیه کارتخوانهای مورد نیاز برای این واحدها اقدامات لازم را در اسرع وقت انجام دهند و در غیر این صورت در جلسه آینده کارگروه برای آنان اخطار صادر میشود.
وی افزود: در ارومیه ۱۶۴ واحد نانوایی آزاد پز ثبت شده که ۱۳۴ واحد از سامانه اقدام به خرید آرد میکنند و تکلیف بقیه نامعلوم است که متولیان این بخش لازم است موضوع را به سرعت مدیریت و شفاف سازی کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی تصریح کرد: فعالیت واحدهای نانوایی آزادپز برای مدیریت مصرف نان لازم است چرا که با پخت نان با کیفیت نقش مهمی در مدیریت صفهای نان و ازدحام در مقابل نانواییها در استان داشته اند.
کرمی با انتقاد از کیفیت نان بربریهای دولتی که در آنها هر عدد نان به قیمت ۳۰ هزار ریال عرضه میشود، اظهار کرد: فعالیت نانواییهای آزاد پز موجب ایجاد رقابت شده و کیفیت نان خودبه خود ارتقا پیدا میکند.
وی بر نظارتهای شدید بر کیفیت و کمیت تولید نان تاکید کرد و گفت:سازمان صمت، جهاد کشاورزی و اتحادیه نانوایان در این بازرسیها نقش عمدهای دارند و۹۵ درصد نانواییهای استان فعالیت قابل قبولی دارند ولی پنج درصد بقیه نیازمند شناسایی هستند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی تولید آرد کامل را از دغدغههای استان نام برد و گفت: مقرر شده اگر واحدهای قبلی که در این زمینه مجوز دریافت کردند، نتوانند اقدامات مقتضی را انجام دهند واحد جدیدی جایگزین آنها شود.
در حال حاضر چهار هزار و ۷۶۱ واحد نانوایی در استان آذربایجان غربی فعال است و روزانه ۹ میلیون قرص نان از انواع نان لواش، بربری و سنگک پخت و تحویل شهروندان می شود.