میرسامان پیشوایی در همایش بهره وری و نمایشگاه ایران بهره ور با بیان اینکه مسیر خوبی در دولت مردمی در حوزه بهرهوری طی شده است، گفت: نشانه این موضوع، شاخصهای بهرهوری ارتقا یافته و رشد اقتصادی ناشی از آن است.
پیشوایی اظهار کرد: منابع انسانی، فناوری، سرمایه و مدیریت چهار عامل اصلی تاثیرگذار بر موضوع بهرهوری است تاکید کرد: نهضت ملی بهرهوری را باید در سرتاسر کشور شکل دهیم و در همین راستا باید از دستگاههای اجرایی دعوت کرد که به گسترش چتر تنظیمگری بهرهوری بپردازند.
وی افزود: سیاستهای مانع بهرهوری باید حذف و تقویت سیاستهای تسهیلگر در این زمینه شد.
وی بیان کرد: معطلی برای دریافت مجوزهای دولتی ارتقای بهرهوری، از جمله مشکلات مطرح شده از سوی دستگاهها و شرکت کنندگان در نمایشگاه بود.
پیشوایی با بیان اینکه رئیس جمهور مردمی دولت سیزدهم از جمله افراد و روسای جمهوری بودند که دائما بهرهوری را محور کار خود میدانست و بارها آن را به مدیران دولت تذکر میدادند گفت: در ذات دین اسلام بهرهوری نهفته است و در گام دوم انقلاب اسلامی باید به سمت تمدن اسلامی و رشد اقتصادی حرکت کنیم.
رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران ادامه داد: ۲ نوع نگاه تمدنی به بحث بهرهوری وجود دارد که نوع نخست آن تکاثری است و نوع دوم نیز که نگاه اسلامی است، تمدن کوثری بوده که قناعت را محور خود قرار میدهد.
وی با بیان اینکه بخشی از میراث گرانبهای اسلام در زمان تغییر سنت به مدرنیته به فراموشی سپرده شد گفت: در همایش امروز تمرکز بر انرژی و آب است. توجه کنید که در سال گذشته ما روزی ۷۵۰ میلیون متر مکعب گاز مصرف کردیم، در حالی که صادرات گاز روسیه به اروپا روزانه ۳۵۰ میلیون متر مکعب بود. در آب هم مصرف بالاست به طوری که مصرف آب برای محصولات نهایی کشاورزی برابر با ۹ میلیارد متر مکعب بوده که میزان آب شرب نیز برابر با همین مقدار بوده است.
رئیس سازمان بهرهوری ادامه داد: از این رو باید در موضوعات مذکور تجدیدنظر کنیم، چنانچه در دهه ۹۰ رشد اقتصادی متوسط ۹ دهم درصد بوده در حالی که قرار بود به هشت درصد برسد. این دهه شاخص بهرهوری منفی هشت درصد بوده در حالی که قرار بود به ۲.۸ درصد باشد که نتیجه آن را در وضعیت عمومی و معیشت مردم میتوان دید.
وی گفت: با رویکار آمدن دولت سیزدهم، امروز متوسط رشد اقتصادی ۳.۵ درصد و رشد شاخص بهرهوری برابر ۳.۴ درصد است و ۷۵ رشد اقتصادی از محل بهرهوری بوده است.
پیشوایی با بیان اینکه با این حال ما نسبت به وضع مطلوب فاصله داریم، اما در دولت بهرهوری جزو اولویتها است. ما قصد داریم که بهرهوری را مردمی سازی کنیم و با حضور بخش خصوصی، نخبگان و شرکتهای دانشبنیان از ساختارهای بروکراتیک دولتی عبور کنیم، چراکه در برخی موارد خود دولت به عنوان یک مانع شناخته میشود.
رییس سازمان بهرهوری گفت: یکی از فعالیتهای مهم در دولت سیزدهم، جریانسازی نواوریهای بهرهور از مرحله نظریه پردازی تا عمل بود که در قانون بودجه ۱۴۰۱ و همچنین در ذیل ۲۰۲۵ سازمان ابتکار آسیایی گنجانده شد.
وی با بیان اینکه در ۳۱ استان کمیتههایی شکل گرفته و ایدهها را دریافت میکنیم و تا کنون بیش از ۳۲۰ طرح از شرکتهای دانش بنیان دریافت شده و از ۱۵ طرح آن به عنوان منتخب به مرحله تجاری سازی رسیده است گفت: در برنامه هفتم آن مقدار که باید و شاید به بهرهوری پرداخته نشده است، در صورتی که رهبر معظم انقلاب به این موضوع بارها و بارها اشاره داشتهاند.
گفتنی است همایش ملی بهرهوری ایران امروز (دوشنبه، ۳۱ اردیبهشتماه) با حضور مسئولان در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی آغاز شد.
در این همایش دو روزه سخنرانان به بحث و بررسی مسائل مختلف از جمله رشد اقتصادی از محل ارتقای بهرهوری، ارتقای بهرهوری مبتنی بر مشارکت مردم و تحقق شعار سال خواهند پرداخت.