جعفری سرپرست جهادکشاورزی اشکذر با اشاره به خسارت درختان گردو به دلیل سرمای بهاره در چند سال گذشته، عنوان کرد: بسیاری از درختان گردو بومی به دلیل زودگلدهی در فصل بهار، بر اثر یک سرما از بین رفته و باغداران خسارت زیادی را متحمل میگردند.
جعفری بیان کرد: انجام عملیات سرشاخه کاری با ارقام تجاری با هدف اصلاح درختان گردو و مقاومت در برابر سرمازدگی انجام میشود و با اجرای این طرح، میزان تولیدات به طور قابل ملاحظهای افزایش مییابد.
وی افزود: علاوه بر افزایش مقاومت درختان گردو در مقابل سرما و دیرگلدهی و برگ دهی درخت، افزایش تولید محصول گردو با مغز سفید، افزایش درصد مغز نسبت به پوست، یکنواختی محصول و بازارپسند بودن آن، از دیگر مزایای سرشاخه کاری درختان گردو است.
سرپرست جهادکشاورزی اشکذر گفت: در این روش، شاخههایی که اصلاح ژنتیکی شده اند را به درختان پیوند میزنند، به این صورت که برخی از شاخههای درختان گردو بریده و سرشاخههای جدید به درخت پیوند زده و با گذشت زمان و رشد درخت، سرشاخهها نیز رشد میکند و با سرشاخه کاری تاج، باردهی درخت با عملیات پیوند ارقام تجاری تعویض و تنه و بازوی اصلی حفظ میشود.
وی تأکید کرد: باتوجه به اینکه لازم است غالب باغات گردوی شهرستان اشکذر از طریق پیوند سرشاخه کاری و کاشت نهالهای اصلاح شده، اصلاح گردد، نیاز به مساعدت مسئولان استانی جهت تأمین اعتبار میباشد. انتظار میرود با اجرای این طرح زمینه جوان سازی باغات گردو شهرستان فراهم شده و در آینده محصول پربار و بدون آسیب از سرما تولید گردد.