حمیدی مدیرکل محیط زیست استان کردستان در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به مشکل پسماند و مشکلات فراوانی که این روزها گریبان مردم کردستان را گرفته گفت: اگر این معضل با اقدامات اصولی و علمی رفع گردد دیگر مشکلات عدیده جایگاههای زباله حل خواهد شد.
اقبال حمیدی گفت: متاسفانه مشکل غالب شهرستانها در امر پسماند، عدم فنی کشی، مدیریت نکردن شیرابه و عدم پوشش با خاک مناسب است.
وی گفت: روزانه افزونبر یک هزار و ۳۰۰ تن زباله در استان تولید میشود که بیشترین این میزان با ۴۵۰ تن مربوط به سنندج است.
اقبال حمیدی اظهار کرد: هنوز بعد از گذشت سالها از تصویب قانون مدیریت پسماندها، تفکیک از مبداء زباله در استان انجام نمیشود.
وی سرانه تولید پسماند در استان را ۹۸۰ گرم و بیشتر از میزان کشوری آن که افزون بر ۷۰۰ گرم است؛ خواند و اظهار کرد: تنها جایگاه دفن زباله استان که از استانداردهای اولیه مکانی و فاصله مناسب برخوردار است در شهر سقز واقع است هر چند در این جایگاه هم هنوز مدیریت شیرابه زباله به صورت سنتی انجام میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان با بیان اینکه شیرابه زباله دارای آلایندگی بسیاری بالایی است، ادامه داد: وجود سگهای ولگرد یکی از مشکلات موجود در جایگاههای دفن زباله است که عامل انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است بنابراین مدیریت شهری باید نسبت به ساماندهی این وضعیت اقدام جدی کند.
حمیدی به وضعیت پسماندهای بیمارستانی هم اشاره کرد و گفت: ۱۹ بیمارستان و مرکز درمانی در استان مجهز به دستگاه بی خطرسازی پسماندهای عفونی هستند که کارشناسان این اداره کل و آزمایشگاههای معتبر هم بر روند این اقدام نظارت و اقدام به نمونه برداری لازم میکنند.
وی با اعلام اینکه سالانه یک هزار و ۱۵۰ تن پسماند بیمارستانی در استان تولید میشود، اظهار کرد: براساس اصل ۵۰ قانون اساسی حراست از زمین رسالت همگانی است و ایجاد هر گونه آلودگی در زمین ممنوع و با آلودهکنندگان برخورد میشود.