میدان داری دولت سیزدهم در خدمت رسانی به جامعه عشایری شهرستان اردل

مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری از توجه ویژه دولت سیزدهم به جامعه عشایری شهرستان اردل و خدمت رسانی به آنان خبرداد.

محمد محمودی اظهار داشت: براساس برنامه‌ریزی انجام شده با تخصیص اعتبار مورد نیاز تلاش می‌شود پل ماشین رو روستای قلعه درویش شهرستان اردل امسال مورد بهره‌برداری قرار گیرد و ۱۲۰ میلیارد ریال اعتبار نیز برای اجرا و تکمیل پل ماشین رو در این روستا مصوب شده است.

وی افزود: با توجه به اهمیت آبرسانی به عشایر با رایزنی‌های انجام شده پنج دستگاه تانکر آبرسانی برای چهارمحال و بختیاری پیش‌بینی شده است که تاکنون دو دستگاه تحویل شده که از این تعداد یک دستگاه به عشایر شهرستان اردل اختصاص داده شد.

محمودی اضافه کرد: اردل دو دستگاه تانکر آبرسانی در اختیار دارد که ۱۷ پیمانکار کار آبرسانی در مناطق سخت‌گذر این شهرستان را انجام می‌دهند.

وی بیان داشت: انتظار می‌رود با دو دستگاه تانکر آبرسان مشکل آبرسانی به عشایر شهرستان اردل برطرف شود.

محمودی با اشاره به توزیع ۱۴۵ پنل خورشیدی در بین عشایر شهرستان اردل، تصریح کرد: براساس برنامه‌ریزی انجام شده ۱۵۷ پنل خورشیدی دیگر نیز باید در بین عشایر این شهرستان توزیع شود.

وی گفت: شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری تامین هزار و ۵۰۰ پنل خورشیدی را در دستور کار و در تعهد دارد که تاکنون تحویل نشده است.

محمودی احداث بیمارسرا برای جامعه عشایری در مرکز استان را از مهمترین برنامه‌های این استان عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه عشایر از مناطق دوردست برای امور درمان به مرکز استان مراجعه می‌کنند احداث بیمارسرا برای طی کردن طول درمان از جمله نیاز‌های جامعه عشایری این استان به شمار می‌رود.

وی گفت: در این ارتباط زمین مورد نظر مشخص و تحویل شده و با رایزنی‌های انجام شده تلاش می‌شود این خواسته و نیاز جامعه عشایری هرچه زودتر برطرف شود.

محمودی اعزام ۳۰بانوی عشایری به مشهد مقدس، برگزاری سه اردوی جهادی در مناطق لندی، گوزلک، دیناران و سد کارون۴ شهرستان اردل، انعقاد تفاهم نامه با مدیرکل کتابخانه عمومی استان برای فعالیت کتابخانه‌های سیار در مناطق عشایری، تامین خودرو‌های کمک‌دار برای خدمت‌رسانی به مناطق عشایری را از جمله اقدامات انجام شده برای جامعه هدف عنوان کرد.


بیشتر بخوانید


وی گفت: در سال مالی جاری ۷۶۰ میلیارد ریال تسهیلات چهار درصد تبصره ۱۸ با بازپرداخت هفت سال مربوط به جامعه عشایری به استان تخصیص داده شده است.

به گفته محمودی، تاکنون ۴۰۰ میلیارد ریال از این میزان تسهیلات جذب و ۳۶۰ میلیارد ریال آن هنوز باقی‌مانده است.

وی ادامه داد: از این میزان تسهیلات جذب شده ۱۴۰ میلیارد ریال آن سهم شهرستان اردل است که ۱۰۰ میلیارد ریال آن در چهار بخش تولید گوشت قرمز، زنبورداری، صنایع دستی و گیاهان دارویی پرداخت شده است.

محمودی یادآور شد: هیچ محدودیتی در پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ وجود ندارد و باید شرایط لازم برای پرداخت فراهم شود.

وی وجود یک دستگاه لودر برای بازگشایی ایل‌راه‌ها، گفت: با توجه به اهمیت بازگشایی ایل‌راه‌ها ۲ دستگاه لودر با ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار خریداری شده است.

محمودی یادآور شد: همچنین رایزنی‌های لازم با مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری برای تامین یک دستگاه بلدوزر انجام شده است.

وی گفت: افزون بر این سهمیه چهار دستگاه ماشین کمک‌دار برای استان گرفته شده که تلاش می‌شود با تامین این امکانات تا حدودی مشکلات عشایر استان در خصوص ایل‌راه‌ها و کمک رسانی به جامعه هدف برطرف شود.

محمودی با تاکید بر ضرورت تامین امکانات زیرساختی ارتباطی برای بهبود آنتن دهی به خصوص در منطقه دنگان دیناران اردل افزود: با توجه به اینکه دکل مخابراتی آماده است انتظار می‌رود شرکت توزیع نیروی برق مشکل تامین برق این منطقه را برطرف کند.

به گفته وی، تامین زیرساخت‌ها و تاسیس ابنیه فنی از جمله الزامات جامعه عشایری است که تلاش می‌شود تامین شود.

محودی بر ضرورت رفع مشکل بیمه و تعیین تکلیف پروانه‌های چرا تاکید کرد.

وی اضافه کرد: ۱۴ درصد جمعیت استان چهارمحال و بختیاری معادل ۱۲۴هزار و ۱۷۳ نفر در قالب ۲۵هزار و ۱۱۰ خانوار را عشایر تشکیل می‌دهند و این استان از نظر جمعیت عشایری دومین استان کشور به شمار می‌رود و با دارا بودن یک میلیون و ۹۱۰ هزار و ۹۵۶ راس دام سبک و سنگین ۲۵ درصد گوشت کل کشور و ۳۵ درصد صنایع دستی و محصولات لبنی را تولید می‌کنند.

محمودی ادامه داد: چهارمحال و بختیاری یکی از استان‌های مهم عشایری کشور است که بخشی از عشایر استان در شهرستان اردل ییلاق و قشلاق و کوچ دارند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار