روز سه شنبه ۲۱ فروردین ماه سال ۱۴۰۳ نشست خبری با موضوع گزارش عملکرد طرح نهضت ملی مسکن و طرح جوانی جوانی جمعیت سال ۱۴۰۲ و همچنین ارائه برنامه سال ۱۴۰۳ طرحهای مذکور با حضور رضا حافظی مدیر کل راه و شهرسازی، معاونین اداره کل راه و شهرسازی و جمعی از اصحاب رسانه استان کرمان در محل اداره کل راه و شهرسازی استان کرمان برگزار شد.
در این جلسه مدیر کل راه و شهرسازی استان کرمان با اشاره به اینکه طرح نهضت ملی مسکن، موضوعی فرابخشی و فرادستگاهی، و صنعت مادر کشور است گفت: سرعت بخشیدن به جریان ساخت و ساز در کشور، ایجاد اشتغال و توسعه صنایع مرتبط دیگر همچون فولاد را در گرو پیشرفت ساخت مسکن دانست.
وی افزود: از دستگاههای اجرایی متولی امر مسکن خواستاریم تا به وظایف محوله، بموقع عمل کنند تا کاستیهای طرح نهضت ملی مسکن جبران و به سرانجام برسد.
حافظی ادامه داد: تامین زمین یکی از برنامههای مرتبط با نهضت ملی مسکن است و همچنین تخصیص و تامین زمین طرح جوانی جمعیت، همواره ادامه دارد و باید همچنان ادامه داشته باشد.
حافظی از تخصیص ۳ هزار هکتار زمین در حوزه شمال استان خبر داد و گفت: ۳۵ درصد متقاضیان نهضت ملی مسکن در شهر کرمان ساکن هستند و ظرفیت شهر کرمان برای این حجم کافی نیست و مجبوریم از ظرفیت اراضی شهرهای اطراف کرمان همچون باغین، چترود، محی آباد و ... استفاده شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان: افزود البته در برخی شهرها همچون بافت، بردسیر و ریگان، بیش از متقاضیان، زمین وجود دارد و جای نگرانی نیست و ضمن اینکه قابلیت تعویض آپارتمان مرکز استان با زمین جهت ساخت خانههای ویلایی در شهرهای دیگر، غیر از سیرجان، نیز وجود دارد.
وی افزود: در شهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر در استان که فقط شامل شهر کرمان خواهد بود قابلیت واگذاری زمین در طرح جوانی جمعیت وجود نداشته و متقاضیان این شهر در سایر شهرها ساماندهی خواهند شد.
حافظی به مشوقهای نوسازی بافت فرسوده نیز اشاره و طرح کلید به کلید را یکی از این طرحها بیان کرد و گفت: در این طرح، در ازای تحویل خانه فرسوده و یا زمین، از سوی دولت، زمین با ۴۰ درصد تخفیف، به مالکین واحدهای فرسوده واگذار میشود.
وی با بیان اینکه در حوزههای مختلف، از جمله نهضت ملی مسکن، تامین اراضی و ایجاد برخی زیرساختها، تا حد زیادی به سرانجام رسیده، سال ۱۴۰۳ را سال جهش ساخت مسکن بیان کرد و از همکاری بنیاد مسکن، در شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر نیز خبر داد و گفت: فقطواگذاری زمین از سوی این نهاد انجام میشود، بطوریکه تاکنون ۹ هزار قطعه زمین در شهرهای مختلف، از سوی بنیاد مسکن، تحویل متقاضیان شده است.
وی همچنین به طرح توافق با مالکین اراضی مستثنیات و خصوصی در شهرهای مجاور، مراکز استانها و شهرهای بزرگ اشاره کرد و گفت: این اراضی در صورت رضایت مالک به دولت منتقل میشود و در ازای آن قطعات زمین در شهرها تحویل مالک میشود.
وی از شیوه همکاری بانکها در زمینه پرداخت تسهیلات گلایه کرد و گفت: متاسفانه با وجود همکاری بانک مسکن، ظرفیت پرداخت تسهیلات مسکونی در استان وجود ندارد، و حتی در برخی واحدهای ساخته شده از جمله بشری، شبکه آب و فاضلاب وجود ندارد و در سیرجان یکهزار و ۳۰۰ واحد مسکونی سیرجان نیز شرایط به همین گونه است و از شبکه آب و فاضلاب، محرومهستند و در کل استان حدود یکهزار واحد مسکونی اینچنینی ساخته شده وجود دارد که نیازمند پای کار آمدن جدیتر، دستگاههای متولی هستند.
حافظی محل تامین بودجه ایجاد زیر ساختهای مسکن ملی را به عهده دولت، وزارت راه و شهرسازی و نیرو عنوان و گفت: سهم هر یک، یک سوم کل بودجه میباشد.
وی در عین حال از برنامه ریزیهای مدون برای آینده مسکن استان و شهر کرمان خبر داد و اجرای آنرا منوط به برنامه ریزیهای مقطعی دولت دانست.
به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان، برنامه دولت برای استان در بحث نهضت ملی مسکن ساخت، ۱۲۸ هزار واحد مسکونی بوده که از مجموع ۲۳۱ هزار نفر نامنویسی شده تا کنون و بیش از ۵۹ هزار نفر واجد شرایط دریافت مسکن شده اند.