طی نشستی با حضور مدیرکل میراث فرهنگی گیلان، مدیرکل فنی و مهندسی راه آهن کشور، مدیرکل راه آهن شمال و تنی چند از کارشناسان، مباحث مختلف مرتبط با راه آهن استان از گذشته تا به امروز مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
ولی جهانی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با اشاره به بازدید از مجتمع بناهای تاریخی ثبتی ماهیان خاویاری بندر کیاشهر گفت: در گذشته و برای صادرات ماهیان خاویاری راه آهنی به طول ۳ کیلومتر تا ساحل ایجاد شده بود که مسیر آن مورد شناسایی قرار گرفت.
او مسیرهای پیربازار و پونل را از دیگر راههای آهن استان برشمرد و ضمن اشاره به لزوم شناسایی و احیاء آنها از طریق پژوهشهای باستان شناسی بر تعامل سازنده دستگاههای ذیربط مرتبط از جمله راه آهن، بنادر و کشتیرانی، شرکت مادر تخصصی ماهیان خاویاری و شیلات تأکید کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان برقراری تورهای گردشگری و نصب تابلوهای راهنمای ایستگاههای راه آهن را از دیگر برنامهها و اقدامات مشترک دانست و افزود: تهیه گزارش و مستندات متقن از راه آهن گیلان، مستحدثات، مسیرها و سازههای احتمالی جانبی آن به منظور ارائه جهت ثبت در فهرست میراثجهانی یونسکو از دیگر برنامههای مهم این اداره کل است.