محمدرضا حیدری گفت : تعداد ۱۱۶ هزار و ۳۳ نفر معادل ۷.۲۲ درصد از جمعیت زیر پنج سال و ۳۸ هزار و ۷۶۶ نفر معادل ۲۴.۷ درصد از جمعیت زیر ۱۵ سال این شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شناسایی شده است که این جمعیت مولد در آینده میتواند نرخ باروری را افزایش دهد.
به گفته او ؛ تعداد ۵۹۷ نفر معادل ۱.۷ درصد از جمعیت این شهرستان، زوج نابارور شناسایی شده است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان شیروان گفت : رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده، کاهش سن ازدواج، حمایت از زوجهای جوان در تامین هزینههای زندگی و تربیت فرزند، اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران در خصوص پوشش بیمه و هزینههای زایمان و درمان از جمله عوامل تاثیرگذار در افزایش باروری است.
او گفت : افزایش فشار روانی و عدم حمایت از زوجین در بحث بهداشت روان، پرهزینه و زمان بر بودن فرآیند ناباروری، عدم پوشش خدمات ناباروری توسط بیمهها و نبود مرکز تخصصی مشاوره و درمان نازایی از جمله چالشهای زوجهای نابارور است.
حیدری در مورد خدمات به زوجهای نابارور نیز گفت: قراردادن زوجین ناباور تحت پوشش بیمه درمان ناباروری، راه اندازی مرکز تخصصی ناباروری وارجاع زوجین نابارور به این مراکز، حمایت مالی از زوجین نابارور و برگزاری دورهای تخصصی آموزشی و مشاوره از جمله خدمات درمانی برای زوجهای نابارور است.
او گفت : برگزاری کلاسهای مشاوره پیش از ازدواج، برگزاری دورههای آموزشی با محتوای درمانهای ناباروری، پیگیری و ارجاع زوجین نابارور به مراکز ناباروری، مشاوره پیش از بارداری و فرزندآوری و ایجاد فرهنگ سازی در این خصوص و ... از اقدامات و فعالیتهای حوزه بهداشت و درمان در حوزه ازدواج، طلاق فرزندآوری و ناباروری است.
قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که در جلسه مورخ ۲۴ مهرماه ۱۴۰۰ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید
خراسان شمالی حدود یک میلیون نفر جمعیت دارد و هم اکنون طرح سنجش ناباروری در شهرهای بجنورد، شیروان، راز و جرگلان و فاروج در حال اجرا است.
شهرستان شیروان با ۱۵۷ هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.
منبع :ایرنا