کمبود پزشک و چالش های دیگر گریبان گیر مردم مناطق محروم شده که به سادگی نمی‌توان از کنار آن گذشت زیرا می توانند خسارات و صدمات جبران ناپذیری را وارد کنند.

مناطق محروم کشور همواره یکی از نقاطی است که برخی از شاخصه‌ها مانند بیماری یا فقر در آن‌ها وجود دارد این در حالی که سلامت در مناطق محروم همواره با چالش مواجه است. متأسفانه مردم مناطق محروم و دورافتاده کشورمان از کمبود امکانات پزشکی و خدمات درمانی رنج می برند و تا زمانی که به یک توسعه متوازن در سراسر کشور نرسیم این کمبودها ادامه دارد.

 البته با تدابیر صورت گرفته در حال حاضر اغلب این مناطق تحت پوشش خدمات اولیه بهداشتی قرار دارند ولی هنوز هم دسترسی به خدمات تخصصی فراگیری لازم را ندارد و شاهد مراجعه بیماران از شهرستان‌های کم برخوردار به مراکز استان و حتی شهر تهران، برای انجام جراحی‌ها و درمان بیماری‌هایی هستیم که پزشک متخصص و امکانات لازم برای درمان آن در شهر مبدا وجود نداشته است.با توجه به تنوعات منطقه‌ای متفاوت است که با توجه به شرایط جغرافیایی، اقتصادی و اجتماعی هر منطقه برخی بیماری‌ها را تجربه کنند. 

بسیاری از مردم در مناطق محروم به دلیل همین نداشتن امکانات جان خود را از دست داده اند. زیرا برخی زنان باردار به دلیل فوریت و فاصله دور بیمارستان زایمانشان دیر می شود و نه تنها  جان خود بلکه جان خود را  از دست می دهند.کمبود پزشک در مناطق محروم موضوعی است که به سادگی نمی‌توان از کنار آن گذشت و واقعیت این که این کمبود مشکلات و خسارت‌هایی هم برجای گذاشته که گاهی غیرقابل جبران است.

وحید سلیمی رئیس سازمان داوطلبان هلال احمر درباره خدمات رسانی به مناطق کم برخوردار این چنین گفت: با هدف حمایت از اقشار آسیب پذیر و کمک به امر بهبود و ارتقا سطح سلامت افراد و اقشار کمتر برخوردار، کاروان‌های سلامت جمعیت هلال احمر در ۹ ماه نخست سال جاری به مناطق جامعه هدف سراسر کشور اعزام شده است.

او بیان کرد: برنامه سلامت محور در قالب تشکیل و اعزام تیم‌های درمانی و با مشارکت فعال و داوطلبانه پزشکان عمومی و متخصص در زمینه‌های مختلف از جمله قلب و عروق، عفونی، کودکان، زنان و زایمان، چشم پزشکی، دندانپزشکی و به همراه ارائه خدمات پرستاری، پیراپزشکی، توانبخشی  به اقشار کم بضاعت اجرا شده است.

سلیمی تصریح کرد: با برگزاری این کاروان‌ها، ۱۵۹ هزار و ۸۴۳ نفر از خدمات درمانی و دارویی رایگان بهره‌مند شدند.

رئیس سازمان داوطلبان ادامه داد:  در راستای طرح‌های معیشتی ۲۱ هزار و ۶۲۷ بسته غذایی و بهداشتی در بین خانواده‌های کمتر برخوردار روستا‌ها و مناطق محروم توزیع شد.

سلیمی بیان کرد: ۹ هزار و ۱۴۷ نفر از داوطلبان جمعیت هلال احمر سراسر کشور، در اجرای این برنامه حضور فعال و مؤثر داشته‌اند.

او  ادامه داد: ۱۰۰ نفر از اهالی روستای لیلیان شهرستان خمین اراک، خدماتی به ارزش ۴۰۰ میلیون ریال دریافت کردند و ۲۵۰ نفر از اهالی روستای تنگان جمال‌آباد شهرستان جم استان بوشهر، از خدمات پزشک متخصص داخلی، عمومی، اطفال، زنان و چشم‌پزشک به ارزش ریالی ۲۵۰ میلیون ریال، بهره مند شدند.

رئیس سازمان داوطلبان گفت: خدماتی از جمله تست سنجش سلامت، کنترل فشارخون، قد و وزن همچنین ویزیت رایگان و مشاوره در این روستا‌ها ارائه شد که ارزش ریالی این خدمات ۶۴ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال برآورد شد. داوطلبان، به ۱۵٠ نفر خدمات داوطلبی ارائه دادند.

 او ادامه داد: جمعیت هلال‌احمر شهرستان قصرشیرین با همکاری شبکه بهداشت شهرستان و کاروان سلامت برای ارائه خدمات رایگان سلامتی، در منطقه کم‌برخورددر قرنطینه شهرستان قصرشیرین استان کرمانشاه، حاضر شدند و به ۱۴۷ نفر خدمات پزشکی و مشاوره رایگان ارائه دادند.

سلیمی گفت: باهدف افزایش سلامت روستاییان و کم‌کردن هزینه‌های درمانی و باتوجه به در دسترس نبودن پزشکان متخصص در این مناطق، کاروان سلامت در بخش خوشادول از توابع شهرستان ملکشانی استان ایلام، حاضر شدند. این کاروان با حضور پزشک، ماما، تکنسین داروخانه و کارشناس بهداشت، به ۱۲۰ نفر از افراد ساکن روستا و عشایر کوچ رو، خدمات درمانی به ارزش ریالی، ۲۰۰ میلیون ریال ارائه دادند.

او در پایان تصریح کرد:هدف ما در کل این است که بتوانیم با توجه به بیماری های مختلف پزشک متخصصی را ارجاع دهیم به مناطق محروم مختلف  و این روند تا دهه فجر هم ادامه خواهد داشت .

چالش ها و مشکلات مختلف مناطق محروم 

حسین دهقان رئیس بنیاد مستضعفان هم چندی پیش درباره وضعیت و کمک رسانی به مناطق محروم این چنین بیان کرد: تمرکزگرایی بالاترین آفت برای سیستم اداری ما است و ما برای پرهیز از این آفت در بنیاد مستضعفان، قرار است این بار با نگاهی از پایین به بالا، شناختی جامع از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های مناطق و محرومین و همچنین نیاز‌های آن‌ها کسب کنیم و بر اساس همین استعداد‌ها و ظرفیت‌ها، برای پاسخگویی به نیاز‌های این مناطق، تحولی بزرگ را با هدف رسیدن به شرایطی قابل اطمینان رقم بزنیم.

او گفت: امروز بنیاد دارای یک اعتبار و اعتماد در مناطق محروم کشور است و ما برای تقویت این سرمایه معنوی، باید اطمینان پیدا کنیم که ورود ما به هر منطقه محروم، فردایی بهتر را برای آن منطقه و ساکنان آن رقم می‌زند. این یعنی امیدآفرینی که موتور محرک است.

دهقان بیان کرد: این تصور که تنها با پول و حضور فیزیکی ما در مناطق محروم کشور، قادر به متحول کردن این مناطق هستیم، یک اشتباه بزرگ است چرا که هم مطالبات فزاینده است و هم منابع، محدود؛ لذا حضور ما در مناطق محروم باید نقشی اهرمی برای پای کار آوردن ظرفیت‌های دولتی، خیرین، علاقمندان و مردم داشته باشد تا با تجمیع قوا، بتوانیم تحول در مناطق محروم را رقم بزنیم.

او گفت: ما باید چتری بشویم تا همه کسانی که ذیل این هدف مقدس می‌خواهند کار کنند، گردهم آیند. اگر بدنبال متوقف کردن چرخه فقر در مناطق محروم هستیم، باید به انسان‌ها توجه کنیم و لازم برنامه‌های فردی و اجتماعی توأمان را برای توانمندسازی محرومان و کمک رسانی از جمله پزشکی را مدنظر قرار دهیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۵ ۰۴ بهمن ۱۴۰۲
االان ما مناطق محرومهستیم چرا توجهی به ما نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۴ ۰۴ بهمن ۱۴۰۲
خیلی از مناطق محروم پزشک نداره باید چیکار کینم؟
آخرین اخبار