علیاصغر عباسزاده ناظر گمرکات استان کرمانشاه در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و کارگروه صادرات غیرنفتی که با حضور محسن کوششتبار معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور و استاندار کرمانشاه برگزار شد، به ارائه خدمات گمرکات کرمانشاه در ۹ نقطه از استان اشاره کرد.
وی اظهار کرد: طی ۹ ماه سپری شده از سالجاری ۵ میلیون و ۵۶۱ هزار تن به ارزش ۲ میلیارد و ۲۶۲ میلیون دلار صادرات از طریق گمرکات استان صورت گرفته که از نظر وزنی ۸ درصد و از نظر ارزشی ۱۲ درصد رشد داشته است.
ناظر گمرکات استان کرمانشاه با اشاره به رشد ترانزیت مبدا و مقصد، ادامه داد: ترانزیت مبدا یعنی کالاهای وار شده از طریق مرزهای پرویزخان و خسروی و به مقصد گمرکات شهید رجایی و بندر امام (ره) ارسال میشود.
وی با اشاره به رتبه چهارم استان کرمانشاه از نظر صادرت غیرنفتی، گفت: ۱۰ درصد تجارت ایران از طریق گمرکات کرمانشاه انجام میشود.
عباسزاده اضافه کرد: گمرکات استان کرمانشاه از نظر وزن حجم مبادلات تجاری در سطح ملی رتبه پنجم را دارد؛ ۴۰ درصد صادرات کل کشور از طریق مرزها انجام میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: از ۱۲ مرز مشترک جمهوری اسلامی ایران با عراق، ۵ مرز در استان کرمانشاه واقع است که کرمانشاه از نظر صادرات بین استانهای مرزی رتبه اول را دارد.
این مسئول میانگین تردد روزانه کامیونهایی حامل کالاهای صادراتی در استان را ۴۵۷ دستگاه عنوان کرد و گفت: در مجموع روزانه به صورت میانگین یکهزار و ۹۶۴ مسافر ورودی و ۲ هزار ۱۴۷ نفر خروجی از مرزهای استان داریم.
عباسزاده موضوع صادرات برگشتی در مرزها را از جمله این معضلات دانست و گفت: به علت اینکه با کشور مقابل تفاهمنامه استاندارد مشترک نداریم در برخی از موارد برای کالاهای صادراتی، استانداردهای ما را قبول ندارند و کالا برگشت داده میشود.
مشکل ایستایی ناشی از کنترل سوخت باک کامیون در نقطه صفر مرزی، کنترل موازی و سلیقهای سایر سازمانها و طولانی شدن مدت زمان ماندگاری کامیونها، تداخل مسیر کامیون؛ عدم وجود آزمایشگاه استاندارد در مرز، ارتقای گمرک خسروی به ادارهکل و سومار به اداره، بازنگری و اصلاح طرح جامع مرز خسروی، اجرایی شدن پنجره واحد تجاری در گمرکات و... از جمله نکات و مشکلات قابل تأمل در مرزهای استان کرمانشاه است که عباسزاده در حضور معاون وزیر کشور به آنها اشاره کرد و خواستار پیگیری آنها شد .