دکتر محمد جعفرزاده زمان اجرای پویش ملی سلامت را اول تا ۱۵ بهمن ماه اعلام کرد و گفت: این پویش با هدف اطلاعرسانی تغذیه سالم به شهروندان آغاز شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل افزود: امروزه بیماریهایی مانند دیابت، پرفشاری خون، اختلالات چربی خون، سکتهها و سرطانها اصلیترین عوامل مرگ و میر و ناتوانی در جامعه محسوب میشود و به همین علت، اصلاح شیوه زندگی به خصوص اتخاذ رژیم غذایی مناسب راهکار اساسی برای مقابله با این بیماریهاست.
به گفته او، اصلاح الگوی تغذیه مردم در خصوص مصرف ناکافی میوه و سبزی ، مصرف ناکافی لبنیات، مصرف بیش از حد نمک و عادات غلط در استفاده از نمک مانند استفاده از نمکدان سر سفره و پاشیدن نمک قبل از چشیدن غذا ضروری است.
دکتر جعفرزاده تصریح کرد: عادات غذایی مانند مصرف زیاد روغن، مصرف بیش از حد قند و شکر، مصرف شیرینی و شکلات، نوشابههای گازدار و سایر نوشیدنیهای شیرین، مصرف بیش از حد غذاهای آماده، فاصله گرفتن از غذاهای سنتی و مصرف زیاد غذاهای پر انرژی با ارزش غذایی پایین در جامعه نیازمند اصلاح است.
او افزود: اضافه وزن و چاقی در بزرگسالان استان اردبیل حدود ۷۲ درصد است و ۴۸ درصد جمعیت استان نیز فعالیت فیزیکی کافی را ندارند و همین امر نشان میدهد که اصول تغذیه درست در میان اهالی استان رعایت نمیشود.
دکتر جعفرزاده گفت: علاوه بر این ۲۵ درصد جمعیت استان اردبیل دارای الگوی نامطلوب مصرف لبنیات بوده و ۲۳ درصد جمعیت این استان نیز دارای الگوی نامطلوب مصرف نمک در سفره هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل همچنین افزود: با توجه به این موضوعات، پویش ملی سلامت با هدف اطلاع رسانی تغذیه سالم و با شعارهای "انتخاب همه نمک کم، اما تصفیه شده یددار" و "از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی" در استان آغاز شده است.
او اظهار امیدواری کرد که با مشارکت تمام افراد جامعه در اطلاعرسانی و انتقال پیامهای آموزشی، رفتار تغذیهای مردم اصلاح شود و شاهد تاثیرگذاری این پویش در سلامت مردم باشیم.